« Föreg. Nästa »

Du kan bli Sjuhärads nya stjärna! 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Du kan bli Sjuhärads nya stjärna! 


Christer Falk 2019-03-12


Nu är det dags att skicka in ditt bidrag till musiktävlingen P4 Nästa 2019! Mellan den 1 mars och 1 april pågår inskickningsperioden. Finallåtarna kommer spelas i Sveriges största radiokanal P4 och vinnarbidraget får även en utmanarchans på Svensktoppen. 


Vi söker bidrag från både nya och etablerade låtskrivare och artister, med någon koppling till Sjuhärad. Alla genrer är välkomna! 

– Förra året fick vi in många jättehärliga bidrag. Det var rock, pop, visor och allt däremellan. Men i år hoppas vi såklart på att få in ännu fler! Säger Sofia Bednarek, tävlingsansvarig P4 Nästa Sjuhärad. 

Förra året var det The Flying Bumblebees som vann med låten Back to you. De har sedan dess medverkat vid ett flertal intervjuer i studion och självklart fått sin musik spelad i vår kanal.

Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen. 

Tänk på att tävlingsbidraget behöver vara en originallåt (ingen cover) och att den uppladdade låten måste vara den färdiginspelade och färdigmixade versionen. Den får inte vara spelad, publicerad eller utgiven offentligt före 1/1 2019. 

Såhär gör du 
För att vara med i tävlingen behöver du ladda upp en ljudfil med den färdiga inspelningen till P4 Nästas musikportal. Bidraget får vara max 4 minuter långt och kan vara på valfritt språk. När du har skickat in ditt bidrag så skall du även skicka in en tävlingsblankett, biografi och artistfoton. Notera att du bara får skicka din låt till en P4-kanal, inte flera. Samtliga medverkande artister måste ha fyllt 16 år under 2019. 

Närmare instruktioner för hur du söker hittar du på: 

https://sverigesradio.se/p4nasta under ”Så tävlar du” 

Glöm inte att också läsa igenom Sveriges radios Tävlingsregler

All information som rör den lokala tävlingen hittar du HÄR.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com