« Föreg. Nästa »

Ministerbesök på gemensamt fullmäktigemöte


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ministerbesök på gemensamt fullmäktigemöte


Christer Falk 2015-08-20

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) är på plats när fullmäktigeledamöter från Bollebygd, Härryda och Mark samlas till gemensamt fullmäktigemöte den 24 augusti. Det gemensamma fullmäktigemötet hålls i Mölnlycke på måndag den 24 augusti.  


Temat är infrastruktur och regionutveckling, med koppling till kommande stationsområden på den framtida järnvägen mellan Borås och Göteborg.

Tre kommuner vill ta gemensamt ansvar för utvecklingen

Utan fungerande infrastruktur är regionutveckling inte möjlig. Alla tre kommuner vill ta ansvar för regionens utveckling genom att bygga bostäder och möjliggöra för arbetsplatser. En avgörande faktor är en fungerande järnväg mellan Göteborg och Borås med stationer däremellan som snabbt kan ta människor till och från arbete och hem. Effektiv pendelstågtrafik mellan Göteborg och Borås, med stationslägen i Kråketorp (mellan Bollebygd och Rävlanda), Landvetter flygplats, Landvetter södra, Mölnlycke och Mölndal skapar en enorm potential till nya attraktiva bostäder, arbeten och arbetsplatser.

– Vi är beredda att ta ansvar för att bygga bostäder och möjliggöra för nya verksamheter och arbetsplatser. Men utan en fungerande järnväg och en tågstation kommer vi inte långt. Det är helt avgörande för oss, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.

– När skattebetalarna och Sverige i övrigt nu ska göra stora investeringar i en ny stambana, så är det samhällsnyttan man måste titta på. Detta hjälper kommunerna, regionen och Sverige att skapa hållbara samhällen och de bostäder vi alla vet behövs. Att inte tänka till och göra rätt nu vore slöseri med pengar och resurser. Vi har ett gemensamt intresse av att det blir bra, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Härryda.

– För Marks kommun är det av största vikt att vi är med och påverkar en såpass stor satsning som Götalandsbanan. För invånarna i Mark innebär banan en ökad närhet till Göteborg och Stockholm, säger kommunalråden i Mark, Margareta Lövgren (M) och Lisa Dahlberg (S).

På plats på fullmäktigemötet i Mölnlycke finns dessutom representanter från Trafikverket och Sverigeförhandlingen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com