« Föreg. Nästa »

Cyklade för Världens Barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Dagens ögonblicksbild

Cyklade för Världens Barn


Christer Falk 2015-09-29

Här passerar trion från Bollebygd idrottsplatsen Bollevi cirka 7 kilometer från Bollebygd.
Här passerar trion från Bollebygd idrottsplatsen Bollevi cirka 7 kilometer från Bollebygd.

Politikerna David Lidevi (M) och Peter Rosholm (S) samt trädgårdsexperten Tony Johansson cyklade idag för Världens Barn. Trion fanns på startlinjen i Töllsjö när Radio Sjuhärad inledde sin andra etapp, Töllsjö-Skene, i sin veckolånga ”cykeltur” för insamling av pengar för Världens Barn.


– Det är första gången vi gör den här satsningen. En satsning som vi kan göra eftersom ny teknik gör det möjligt för oss att sända radio på ett både enklare och tekniskt bättre sätt än tidigare, berättar Therese Eriksson, programutvecklare på Radio Sjuhärad i Borås.

 

Fem etapper
Radiogänget började igår med att cykla från Borås till Töllsjö. Idag körs etappen Töllsjö-Skene, onsdag cyklar man Skene-Svenljunga, torsdag Svenljunga-Ulricehamn. Avslutar veckan gör radioinsamlingen för Väldens Barn med etappen Ulricehamn-Borås.

 

Världens Barn                  
Syftet med cykelturnén är att samla in pengar för Världens Barn och under första dagen stannade summan på ca 8 000 kronor.

– Nu ska det bli spännande och se hur många kronor vi lyckas samla in idag, säger Therese Eriksson samtidigt som Patrik Espered från Morjhult stoppar en hundralapp i en av insamlingsbössorna.

 

Kallt
När den cyklande trion kom fram till Hulta Golfklubb vid åttatiden i morse såg de inte särskilt trötta ut.

– Det var väldigt kallt när vi startade i Töllsjö, men nu känns det betydligt bättre, tyckte David Lidevi (M).

Peter Rosholm (S) passade på, via inslag i Radio Sjuhärad,  att utmana sina kommunalrådskollegor i Sjuhäradsbygden att cykla för Världens Barn. Hur utmaningen togs emot återstår att höra.

 

Mot Skene
Efter ytterligare ett stopp, på torget i Bollebygd, fortsatte Tony Johansson och David Lidevi och följebilarna från Radio Sjuhärad via Hyssna mot dagens slutmål i Skene. För kommunalrådet Peter Rosholm väntade ett av många sammanträden - därför hoppade han av i Bollebygd.

 Patrik Espered stoppar i en 100-lapp i insamlingsbössan för Världens Barn.<br />De tre cyklisterna ser nöjt på.
Patrik Espered stoppar i en 100-lapp i insamlingsbössan för Världens Barn.
De tre cyklisterna ser nöjt på.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com