« Föreg. Nästa »

Cyklade för Världens Barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Dagens ögonblicksbild

Cyklade för Världens Barn


Christer Falk 2015-09-29

Här passerar trion från Bollebygd idrottsplatsen Bollevi cirka 7 kilometer från Bollebygd.
Här passerar trion från Bollebygd idrottsplatsen Bollevi cirka 7 kilometer från Bollebygd.

Politikerna David Lidevi (M) och Peter Rosholm (S) samt trädgårdsexperten Tony Johansson cyklade idag för Världens Barn. Trion fanns på startlinjen i Töllsjö när Radio Sjuhärad inledde sin andra etapp, Töllsjö-Skene, i sin veckolånga ”cykeltur” för insamling av pengar för Världens Barn.


– Det är första gången vi gör den här satsningen. En satsning som vi kan göra eftersom ny teknik gör det möjligt för oss att sända radio på ett både enklare och tekniskt bättre sätt än tidigare, berättar Therese Eriksson, programutvecklare på Radio Sjuhärad i Borås.

 

Fem etapper
Radiogänget började igår med att cykla från Borås till Töllsjö. Idag körs etappen Töllsjö-Skene, onsdag cyklar man Skene-Svenljunga, torsdag Svenljunga-Ulricehamn. Avslutar veckan gör radioinsamlingen för Väldens Barn med etappen Ulricehamn-Borås.

 

Världens Barn                  
Syftet med cykelturnén är att samla in pengar för Världens Barn och under första dagen stannade summan på ca 8 000 kronor.

– Nu ska det bli spännande och se hur många kronor vi lyckas samla in idag, säger Therese Eriksson samtidigt som Patrik Espered från Morjhult stoppar en hundralapp i en av insamlingsbössorna.

 

Kallt
När den cyklande trion kom fram till Hulta Golfklubb vid åttatiden i morse såg de inte särskilt trötta ut.

– Det var väldigt kallt när vi startade i Töllsjö, men nu känns det betydligt bättre, tyckte David Lidevi (M).

Peter Rosholm (S) passade på, via inslag i Radio Sjuhärad,  att utmana sina kommunalrådskollegor i Sjuhäradsbygden att cykla för Världens Barn. Hur utmaningen togs emot återstår att höra.

 

Mot Skene
Efter ytterligare ett stopp, på torget i Bollebygd, fortsatte Tony Johansson och David Lidevi och följebilarna från Radio Sjuhärad via Hyssna mot dagens slutmål i Skene. För kommunalrådet Peter Rosholm väntade ett av många sammanträden - därför hoppade han av i Bollebygd.

 Patrik Espered stoppar i en 100-lapp i insamlingsbössan för Världens Barn.<br />De tre cyklisterna ser nöjt på.
Patrik Espered stoppar i en 100-lapp i insamlingsbössan för Världens Barn.
De tre cyklisterna ser nöjt på.Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com