« Föreg. Nästa »

Åter efter 59 år…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ett hundratal besökare

Åter efter 59 år…


Christer Falk 2008-05-01


För första gången sedan 1949 firar socialdemokraterna i Bollebygd första maj på torget. -Det är första gången på många år och vi är mer än nöjda med resultatet, säger Peter Rosholm, oppositionsråd i kommunen och tillägger. -Vi ser den här första gången som ett försök och nu får vi gå hem och utvärdera och se vad vi kan ändra till det bättre för nästa år.

Inte sedan 1949 har alltså socialdemokraterna i Bollebygd visat upp sig på torget på sin egen ”helgdag”.
-Det lär ha varit någon form av arrangemang i Hedebergspark men inget som gett avtryck in i framtiden, berättar Peter Rosholm vidare.

Familjearrangemang
Dagens ”demonstration” liknade mest en familjefest och så var det också tänkt. Dansuppvisning av ungdomar från Bollebygds Idrottsförening, trubadurer, ansiktsmålning, elever från Cirkusskolan visade upp sig och så lotterier förstås.

Utfrågning
Självklart passade socialdemokraterna i Bollebygd på att föra fram sin syn på hur Bollebygds kommun skulle styras om de hade makten. Därför utfrågades lokala s-politiker från kommunens olika nämnder.
Medverkade gjorde också Hasse Olsson, riksdagsman hemmahörande i Borås.

Drygt 250
Under vårmarknaden och idag den 1 maj samlade socialdemokraterna in underskrifter för en kulturskola i Bollebygd och nu har drygt 250 Bollebygdsbor satt sitt namn på uppropslistorna.

Vädret
Nöjda var arrangörerna men visst – vädret kunde varit bättre…

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com