« Föreg. Nästa »

Miljöpartist från Bollebygd på EU-listan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Birgitta Losman på 13:onde plast

Miljöpartist från Bollebygd på EU-listan


Christer Falk 2009-02-11

Miljöpartiets Birgitta Losman från Bollebygd var av valberedningen föreslagen till plats 17 på sitt partis EU-lista. Birgitta Losman är deltidspolitiker i Västra Götalandsregionen och även sammankallande i Miljöpartiets internationella kommitté. När medlemmarna sagt sitt i den beslutande omröstningen om listan klättrade hon till plats 13.

- Jag är glad och stolt över att många medlemmar tror att jag kan göra ett bra jobb i valrörelsen inför Europaparlamentsvalet 7 juni. För andra partier är hållbar utveckling mest retorik, medan Miljöpartiet har konkreta politiska förslag på hur vi steg för steg ska uppnå det.

- Det behövs fler politiker i Europaparlamentet som inser att ekologin sätter ramarna för vad människan kan göra med vårt gemensamma jordklot.
EUs klimatpolitik är alldeles för svag. Vi måste sluta låtsas att det räcker med 20% minskning av CO2-utsläppen. Miljöpartiet kräver 80% minskning, vilket kan låta mycket, men är en pragmatisk anpassning med tanke på att exempelvis meteorolog Per Holmgren menar att allt annat än 100% reduktion är att sätta målet för lågt.

- Här i Västra Götalandsregionen jobbar mp hårt för bättre spårburna förbindelser. Och för att tågcharter inte bara ska vara något för svenskar som vill till södra Europa, utan också ett attraktivt alternativ till det bedrövliga lågprisflyget för de européer som gärna besöker Sverige och andra nordiska länder. Trots allt vackert tal om att vända utvecklingen, går den fortfarande åt fel håll. För att vända trenden med ökande utsläpp från transportsektorn krävs tydligt politiskt ledarskap och mod att inte bara börja göra rätt, utan också sluta göra fel. I politisk vardag innebär
det bland annat ett totalstopp mot nya onödiga motorvägsprojekt och kraftsamling för att få en fungerande tågtrafik och enhetligt biljettbokningssystem inom EU.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com