« Föreg. Nästa »

BollebygdsHus firade med Öppet Hus


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ett år i den nya husfabriken

BollebygdsHus firade med Öppet Hus


Christer Falk 2008-04-05

Loretta och Pierre Lander från Borås hoppas kunna bygga hus och pasade på att titta på produktion och utställning.
-Det var intressant att se hur man på ett modernt sätt bygger villor. Vi fick ett mycket bra bemötande, säger Pierre.
Loretta och Pierre Lander från Borås hoppas kunna bygga hus och pasade på att titta på produktion och utställning. -Det var intressant att se hur man på ett modernt sätt bygger villor. Vi fick ett mycket bra bemötande, säger Pierre.

För ett år sedan gick det sista flyttlasset från BollebygdsHus gamla fabrik i närheten av Hestrafors fram till nybygget vid motorvägen. -Vi ville fira det på något sätt och vi valde att fira med ett öppet hus, säger Jan Gustavsson, en av företagets ägare.

En bit över 50 intresserade passade på att se den nya byggnaden från insidan och samtidigt fick de information om företaget.
-Många av besökarna var intresserade av våra hus och en och annan bra kontakt blev knuten, menar Jan Gustavsson.

Öst och väst
Det ser bra ut i orderböckerna hos BollebygdsHus även om man märkt av en viss försiktighet hos hugade husspekulanter.
-Räntehöjningarna och osäkerheten på börsen påverkar nog de som går i hustankar.
Något stort på gång?
-Vi bygger 10 parhus och 20 garage på Resarö i Stockholm. En stor order som vi jobbar med just nu, berättar Jan Gustavsson vidare och företagets försäljare som jobbar mot Boråstrakten, Bollebygd och Varberg informerar om att bygget av de 14 villorna i Träslövsläge nu är i full gång.
-Vi blev lite försenade på grund av att vi stötte på en del fornlämningar när vid började med markarbetena. Nu är vi igång och samarbetare med fastighetsbyrån M2 när det gäller försäljning av våra hus, säger Fredrik Axelsson.

Bra bemötande
Utanför Bollebygds Hus träffar www.bollebygdsnyheter.se Loretta och Pierre Lander från Borås. De hoppas kunna bygga hus inom en inte alltför avlägsen framtid.
-Det var intressant att se hur man tillverkar hus i en helt ny och moderna husfabrik. Och vi fick ett mycket bra mottagande, säger Pierre, fransman som praktiserat på SP i Borås och träffat Loretta som kom hit till Borås för sex år sedan från forna Jugoslavien.
-Vi trivs jättebra här och vill gärna bygga och leva här i trakten, säger Loretta.

www.bollebygdshus.se

Husbyggarna fick svara på många frågor.
Husbyggarna fick svara på många frågor.


Företagets VD Claes Rudhag informerade besökarna om sånt som är viktigt att tänka på när man ska bygga hus.
Företagets VD Claes Rudhag informerade besökarna om sånt som är viktigt att tänka på när man ska bygga hus.


En del av produktionen visades upp för besökarna.
En del av produktionen visades upp för besökarna.


Ritningar är alltid spännande att ta del av
Ritningar är alltid spännande att ta del av


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com