« Föreg. Nästa »

Bollebygd får fortsatt förtroende som Sjuhärads Europa Direktkontor i ytterligare tre år 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd får fortsatt förtroende som Sjuhärads Europa Direktkontor i ytterligare tre år 


Christer Falk 2017-12-21


Nu är det klart att Bollebygds kommun blir Sjuhärads Europa direktkontor även de närmaste tre åren 2018-2020. En omfattande ansökan har godkänts av Europeiska kommissionen. Ansökan innehåller bland annat en treårig strategi och årlig kommunikationsplan. 


– Det känns mycket roligt och spännande att få fortsatt förtroende med tanke på de fantastiska samarbeten vi har med olika verksamheter och organisationer i alla Sjuhäradskommunerna, säger projektledare Li Wikander 

Fem år
Bollebygds kommun har genom uppdrag från EU-kommissionen under snart fem år (2013-2017) drivit ett Europa Direktkontor för hela Sjuhärad. Uppdraget har genererat kompetensutveckling, utvecklingsmöjligheter och marknadsföring av Sjuhärad i Sverige och Europa samt av Europa i Sjuhärad. Fokus i allt arbete har varit på unga och deras framtid. 

Skapa förutsättningar
Ambitionen med kontoret har varit att skapa förutsättningar för att på ett lättillgängligt sätt visa på de möjligheter som finns, framförallt för unga att kunna ta del av EU:s utbud av utbildning, volontärsarbete, sysselsättning och arbetsmarknad. En målsättning har också varit att skapa förutsättningar för att öppna upp kanaler mellan kommun, regionen och Europa och ha fokus på utvecklingsinsatser som påverkar de unga i framtiden. 

Utbyta erfarenheter
Under senaste året har kontoret bland annat haft ett mycket uppskattat evenemang där Europaparlamentariker, organisationer och unga med internationella erfarenheter träffades för att utbyta erfarenheter och kunskap kring internationella möjligheter för unga. 

Fokus på unga och utveckling
De kommande tre åren kommer kontoret fortsätta ha fokus på unga och utveckling som gynnar dem på kort och lång sikt. De ämnen som kommer prioriteras 2018 är demokrati/rättvisa, miljö och mobilitet, vilka går i linje med EU-kommissionen, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen prioriteringar. Vi vill även bidra till ökad kunskap kring EU-valet 2019 med förhoppning om att fler går och röstar.
– Det är med glädje vi tar emot beskedet att vi får fortsatt förtroende att driva ett Europa direktkontor i Sjuhärad. Jag vill samtidigt tacka alla inblandade som gjort det möjligt, säger Peter Rosholm kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun. 

  

Läs mer om Europa Direkt Sjuhäradskontoret på www.bollebygd.se/europadirekt och på facebook under Europadirekt7

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com