« Föreg. Nästa »

Bollebygd får fortsatt förtroende som Sjuhärads Europa Direktkontor i ytterligare tre år 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd får fortsatt förtroende som Sjuhärads Europa Direktkontor i ytterligare tre år 


Christer Falk 2017-12-21


Nu är det klart att Bollebygds kommun blir Sjuhärads Europa direktkontor även de närmaste tre åren 2018-2020. En omfattande ansökan har godkänts av Europeiska kommissionen. Ansökan innehåller bland annat en treårig strategi och årlig kommunikationsplan. 


– Det känns mycket roligt och spännande att få fortsatt förtroende med tanke på de fantastiska samarbeten vi har med olika verksamheter och organisationer i alla Sjuhäradskommunerna, säger projektledare Li Wikander 

Fem år
Bollebygds kommun har genom uppdrag från EU-kommissionen under snart fem år (2013-2017) drivit ett Europa Direktkontor för hela Sjuhärad. Uppdraget har genererat kompetensutveckling, utvecklingsmöjligheter och marknadsföring av Sjuhärad i Sverige och Europa samt av Europa i Sjuhärad. Fokus i allt arbete har varit på unga och deras framtid. 

Skapa förutsättningar
Ambitionen med kontoret har varit att skapa förutsättningar för att på ett lättillgängligt sätt visa på de möjligheter som finns, framförallt för unga att kunna ta del av EU:s utbud av utbildning, volontärsarbete, sysselsättning och arbetsmarknad. En målsättning har också varit att skapa förutsättningar för att öppna upp kanaler mellan kommun, regionen och Europa och ha fokus på utvecklingsinsatser som påverkar de unga i framtiden. 

Utbyta erfarenheter
Under senaste året har kontoret bland annat haft ett mycket uppskattat evenemang där Europaparlamentariker, organisationer och unga med internationella erfarenheter träffades för att utbyta erfarenheter och kunskap kring internationella möjligheter för unga. 

Fokus på unga och utveckling
De kommande tre åren kommer kontoret fortsätta ha fokus på unga och utveckling som gynnar dem på kort och lång sikt. De ämnen som kommer prioriteras 2018 är demokrati/rättvisa, miljö och mobilitet, vilka går i linje med EU-kommissionen, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen prioriteringar. Vi vill även bidra till ökad kunskap kring EU-valet 2019 med förhoppning om att fler går och röstar.
– Det är med glädje vi tar emot beskedet att vi får fortsatt förtroende att driva ett Europa direktkontor i Sjuhärad. Jag vill samtidigt tacka alla inblandade som gjort det möjligt, säger Peter Rosholm kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun. 

  

Läs mer om Europa Direkt Sjuhäradskontoret på www.bollebygd.se/europadirekt och på facebook under Europadirekt7

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com