« Föreg. Nästa »

Vernissage på Galleri Odinslund


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Galleri Odinslund


Christer Falk 2017-03-18

Gunilla Bergkvist, Ulla Lyckestam och Barbro Mattinen från Bollebygds Kulturförening var bland de första att besöka vernissagen på Galleri Odinslund. I mitten på bilden Dag Ekelund med sin fru Ulla till höger om sig.
Gunilla Bergkvist, Ulla Lyckestam och Barbro Mattinen från Bollebygds Kulturförening var bland de första att besöka vernissagen på Galleri Odinslund. I mitten på bilden Dag Ekelund med sin fru Ulla till höger om sig.

Idag har det varit vernissage på Galleri Odinslund i Bollebygd.
Fotografen Dag Ekelund från Borås ställer ut och för dig som är intresserad pågår utställningen till och med den 6 april.


Dag Ekelund ägnar sig åt fotokonst - han gör det där extra av sina bilder som det är så få förunnat att klara. Bilderna han visar upp här i Bollebygd bjuder på en variation i motiv. De flesta bilderna visas i svart/vitt.


Isblommor

Några av utställarens bilder är lite extra spännande. Färgbilder av blommor inbäddade i is.
Jag får överblivna blommor från en blomsteraffär. Fryser ner blommorna i frysen och plockar sedan fram dem för fotografering. Många uppskattar de här bilderna och det är väldigt roligt att jobba med den här typen av fotografering, säger Dan Ekelund som så sent om i onsdags plockade ner sin utställning i Viskafors och hängde den här i Bollebygd i fredags eftermiddag.


Dag Ekelunds isblommor tycker många är fina och något extra.
Dag Ekelunds isblommor tycker många är fina och något extra.


Dag Ekelund visade många av sina alster i svartvitt. 
Dag Ekelund visade många av sina alster i svartvitt. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com