« Föreg. Nästa »

Musikaliskt finfrämmande i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Musikaliskt finfrämmande i Bollebygd


Christer Falk 2008-10-25


Igår kväll gästade Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson Bollebygd och Bollegården. Bollebygds Kulturförening arrangerade och ett 50-tal intresserade bänkade sig i ”salongen”,

www.bollebygdsnyheter.se träffade de båda musikanterna medan de riggade scenen, ställde in ljudet och provsjöng.
-Vi gör tre veckors turné här i västra Sverige i höst och en lika lång turné i vår, berättar Titti Sjöblom som tycker det är roligt att ha förmånen att få åka runt och underhålla.

Kai Gullmar
Två gånger cirka 40 minuter bjöd duon på.
-Det blir en hel del Kai Gullmar. Hon var med och jobbade fram drygt 500 låtar. En enorm summa och numera en enorm skatt att gräva ur, menar Titti Sjöblom som tillsammans med maken sedan åtta år, Ehrling Eliasson spelat in en CD-skiva med många av Kai Gullmars örhängen.
-När vi fortfarande kan framföra och locka publik med melodier och texter som är skrivna på 30- och 40-talet så visar väl det på vilken kvalitet hennes produktion håller, säger Titti Sjöblom och undrar om dagens musik blir så mycket mer än just – dagsländor.
-För mig var Kai Gullmar på 30- och 40-talet vad Björn och Benny var under 60- och 70-talet. Deras musik lever vidare efter många år – på samma sätt är det med Kai Gulmars.

Brett utbud
Paret Sjöblom och Eliasson bjuder på ett brett utbud.
-Vi uppträder i många olika sammanhang. Kyrkokonserter, i sammanhang som detta här i kväll och ibland även på större arenor. Imorgon, (läs lördag 25 oktober) uppträder vi i Partille och där lär 500 biljetter redan vara sålda, berättar Titti Sjöblom och fortsätter.
-En av anledningarna till att vi kan uppträda i många olika sammahang är naturligtvis bredden i vårt musikval. Jazz, evergreens, schlager finns i vårt "lager".

Mest känd
Det är naturligtvis Titti Sjöblom som är den mest kända av duon Sjöblom och Eliasson.
-Jag har också ett långt musikliv bakom mig. Jag har bland mycket annat kompat många av de stora dragspelarna från Ångermanland, en av dem är välkända Hans-Erik Nääs. Under flera år kompade jag även Helen Sjöholm – innan hon klev ut i det riktigt starka strålkastarljuset och vi håller kontakten, berättar Ehrling Eliasson som hanterar sin gitarr på ett mycket speciellt sätt.
-Det låter mycket när Ehrling kompar, säger Titti Sjöblom.

Väl mottagna
Duon Sjöblom–Eliasson blev väl mottagna av Bollebygds Kulturförening. Kaffe och macka innan föreställningen och en bit choklad.
-Min pappa har berättar för mig att vi nog har släktingar här i Bollebygd, men var vet jag inte, berättar Titti Sjöblom. Ingen av arrangörerna kände heller inte till någon Sjöblom i Bollebygd.

Töllsjö
Släktingarna eller släktingen lär finnas i Töllsjö – det vet nu www.bollbygdsnyheter.se

-Lyssna till Ehrlings komp - det låter mycket, menar Titti Sjöblom
-Lyssna till Ehrlings komp - det låter mycket, menar Titti Sjöblom


-Lyssna till Ehrlings komp - det låter mycket, menar Titti Sjöblom
-Lyssna till Ehrlings komp - det låter mycket, menar Titti SjöblomMusikanterna blev väl mottagna. En lugn stund med kaffe och macka bjöds de på innan det blev dags att gå upp på scenen i Bollegården.
Musikanterna blev väl mottagna. En lugn stund med kaffe och macka bjöds de på innan det blev dags att gå upp på scenen i Bollegården.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com