« Föreg. Nästa »

Ordföranden väljer att hoppa av


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ordföranden väljer att hoppa av


Christer Falk 2015-10-13


Gunilla Henriksson avgår som ordförande för Bollebygd Ridklubb

– Jag kan inte vara med och leda en förening som verkar ha en agenda som inte ens jag har fått ta del av, säger Gunilla Henriksson och väljer därför att avgå som ordförande.


I somras visade det sig att stallet är utsatt för rasrisk och därför inte kan användas längre. Nu närmar sig senhösten/vintern och då måste ridklubbens hästar få möjlighet att vistas inomhus.

–Det fanns ett förslag att vi ska använda det gamla ridhuset till stall och försöka klara oss med enbart det nya ridhuset för träningen och eventuella tävlingar, menar Gunilla Henriksson.

En idé en tanke som vi fick från Ridsportförbundet och SISU men som sedan styrelsen övergav efter att den presenterats för kommunen.

– Jag anser att det är på gränsen till självmord för klubben att lägga ner ridskoleverksamheten under tiden man planerar för ett nytt stall. Det kommer att ta tid och utan barn- och ungdomsverksamhet får vi inga aktivitetsbidrag från kommunen, vi förlorar också medlemmar – vem ska vara med och bygga nytt stall?

Frågan är hur arvsfonden och andra bidragsgivare ställer sig till att vi pausar barn- och ungdomsverksamheten, fortsätter Gunilla som har svårt för att se hur Bollebygds Ridklubb kommer att klara detta .

 

Räcker det inte med ett ridhus
Gunilla Henriksson menar att man borde klara sig med ett ridhus efter som antalet tävlingar inte är så särskilt många fler nu än före 2012 då man bara förfogade över ett ridhus.

– För min del ser jag för stora risker med att stänga ner barn- och ungdomsverksamheten och dessutom den dagliga verksamhet vi haft för funktionshindrade. Jag är helt enkelt rädd för att några årskullar barn och ungdomar kommer att lämna oss för andra ridklubbar eller väljer att lägga ridintresset åt sidan.

 

Hoppar av
Idag har alltså Gunilla Henriksson valt att meddela styrelsen att hon avgår men har ändå för avsikt att lämna över sina åtaganden på ett sätt som inte missgynnar Bollebygds Ridklubb.

– Jag har ett antal kontakter med försäkringsbolag, kommunen, finansiärer med mera som vi ändå måste vara rädda om. Därför är det viktigt att vi avlöser varandra på ett bra sätt, menar Gunilla Henriksson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com