« Föreg. Nästa »

Ordföranden väljer att hoppa av


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ordföranden väljer att hoppa av


Christer Falk 2015-10-13


Gunilla Henriksson avgår som ordförande för Bollebygd Ridklubb

– Jag kan inte vara med och leda en förening som verkar ha en agenda som inte ens jag har fått ta del av, säger Gunilla Henriksson och väljer därför att avgå som ordförande.


I somras visade det sig att stallet är utsatt för rasrisk och därför inte kan användas längre. Nu närmar sig senhösten/vintern och då måste ridklubbens hästar få möjlighet att vistas inomhus.

–Det fanns ett förslag att vi ska använda det gamla ridhuset till stall och försöka klara oss med enbart det nya ridhuset för träningen och eventuella tävlingar, menar Gunilla Henriksson.

En idé en tanke som vi fick från Ridsportförbundet och SISU men som sedan styrelsen övergav efter att den presenterats för kommunen.

– Jag anser att det är på gränsen till självmord för klubben att lägga ner ridskoleverksamheten under tiden man planerar för ett nytt stall. Det kommer att ta tid och utan barn- och ungdomsverksamhet får vi inga aktivitetsbidrag från kommunen, vi förlorar också medlemmar – vem ska vara med och bygga nytt stall?

Frågan är hur arvsfonden och andra bidragsgivare ställer sig till att vi pausar barn- och ungdomsverksamheten, fortsätter Gunilla som har svårt för att se hur Bollebygds Ridklubb kommer att klara detta .

 

Räcker det inte med ett ridhus
Gunilla Henriksson menar att man borde klara sig med ett ridhus efter som antalet tävlingar inte är så särskilt många fler nu än före 2012 då man bara förfogade över ett ridhus.

– För min del ser jag för stora risker med att stänga ner barn- och ungdomsverksamheten och dessutom den dagliga verksamhet vi haft för funktionshindrade. Jag är helt enkelt rädd för att några årskullar barn och ungdomar kommer att lämna oss för andra ridklubbar eller väljer att lägga ridintresset åt sidan.

 

Hoppar av
Idag har alltså Gunilla Henriksson valt att meddela styrelsen att hon avgår men har ändå för avsikt att lämna över sina åtaganden på ett sätt som inte missgynnar Bollebygds Ridklubb.

– Jag har ett antal kontakter med försäkringsbolag, kommunen, finansiärer med mera som vi ändå måste vara rädda om. Därför är det viktigt att vi avlöser varandra på ett bra sätt, menar Gunilla Henriksson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com