« Föreg. Nästa »

40-tal företagare på kommunens frukostmöte


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

40-tal företagare på kommunens frukostmöte


Christer Falk 2015-09-25

Fagerhults Retails VD, Monica Weinitz hälsade välkommen och presenterade företaget för frukostmötets besökare.
Fagerhults Retails VD, Monica Weinitz hälsade välkommen och presenterade företaget för frukostmötets besökare.

Idag samlades ett 40-tal företagare hos företaget Fagerhult Retail AB i Bollebygd till ett frukostmöte som kommunen arrangerade. På programmet stod en genomgång av Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Bollebygds kommun har gjort en uppgång från plats 201 till 187.


Det stora tappet när det gäller företagsklimatet i kommunen gjordes först mellan åren
2012 till 2013. Då ramlade man från plats 32 för att 2013 hamna på plats 89.  2014 tappade kommunen rejält och hamnade på plats 201.


Varför?

Under mötet var det många som ställde sig frågan vad det stora tappet mellan 2013 och 2014 berodde på. Något riktigt bra svar kom aldrig.  Ett par anledningar pekades det på. En av dessa var tystnaden när kommunchefen slutade under våren 2013 och den förskingringen som uppdagades under våren 2014. Men hur dessa två händelser skulle påverka just företagsklimatet i kommunen kan man dock fråga sig. Under de här åren pågick även en diskussion om hur kommunen gjorde sina upphandlingar. Något som då resulterade i att, vid två tillfällen, deltog upphandlingsexperter från andra kommuner och gick igenom vad som då gällde vid upphandlingar.

 

Gruppdiskussioner

I samband med Svenskt Näringslivs genomgång av rankingen så genomfördes ett litet grupparbete där kommunanställda, politiker och företagare diskuterade hur Bollbygds kommun kan bli bättre när det gäller företagsklimatet.

– En bra diskussion som jag hoppas att vi kan bygga vidare på, menade kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S).

Peter Rosholm berättade också att från idag så visas en presentation av 77 företag inom olika branscher som är verksamma i kommunen på TV-apparater hos bankerna i Bollebygd. På Handelsbanken och Swedbank.

– De här presentationerna kommer att rulla och är ni inte med och vill synas på de här platserna så kontakta Ann-Marie Nilsson på 033-430 55 33 eller Christer Falk 070-312 97 00.

 

Fagerhult

I samband med frukostmötet presenterade Fagerhult Retail AB:s VD, Monica Weinitz företaget och efter själva frukostmötet bjöds en visning av företagets showroom av Erik Torstensson.

 


Intressant redovisning...
Intressant redovisning...


Erik Torstensson visade företagets showroom.
Erik Torstensson visade företagets showroom.
Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com