« Föreg. Nästa »

Kyrkan fullsatt när Bollebygds Lucia kröntes


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kyrkan fullsatt
när Bollebygds Lucia kröntes


Christer Falk 2018-12-12

Lucian Tilda Persson med tärnor på väg fram i kyrkan till sin kröning.
Lucian Tilda Persson med tärnor på väg fram i kyrkan till sin kröning.

Det blev ännu en oförglömlig kväll i Bollebygds kyrka. För det första var det så många som ville vara med om årets Luciakröning att arrangörerna, kyrkan och Lions tvingades stänga dörren – nägra fick tyvärr inte plats. De fick vända hem igen. Synd men säkerhetsföreskrifter måste följas.

Årets Lucia, Tilda Persson från Töllsjö, kröntes av förra årets Lucia Emma Gustavsson. Traditionsenligt fick både tärnor och Lucia de smycken som Bollebygds kommun skänker varje år. Därefter bjöds vi på skönsång, till och med lite extra skönsång. Årets Lucia med tärnor hanterade sången på ett förnämligt sätt. Därtill höjdes klangen ett steg till när även ungdomskören stöttade upp bakom Lucia med tärnor.

Konsert
När Luciasången tonade ut tog konsertdelen av kvällen över. Men först kollekt samtidigt som församlingen sjöng julpsalmernas julpsalm, Stilla Natt.
Niklas Asknergård hälsade på hemma i Bollebygd, traditionsenligt skulle man kunna säga och lika traditionsenligt togs Niklas emot av hemmapubliken. Hemmapubliken vet att Niklas Asknergård både kan sjunga och ”mellanprata”.  Och det visade han naturligtvis.

Lokala förmågor
Johanna Johansson, Felicia Ryberg och Cim Thyrén var tre lokala förmågor. Ja, inte bara förmågor utan ämnen som vi kanske får möta i andra och ännu större sammanhang än vid Luciakröningar i Bollebygd. Kanonbra alla tre.

Några ord på vägen
När Luciakvällen i kyrkan var över skickade kyrkoherde Madeleine Forsberg med oss några ord på vägen och önskade församlingsborna i den överfulla kyrkan en god adventstid och en riktigt god jul.

LÄS MER om Luciakröningen i nästa nummer av
AnnonsMarknan som kommer den 19 december.

 

 

 

 


Hela Luciaföljet med Ungdsomkören i bakgrunden.
Hela Luciaföljet med Ungdsomkören i bakgrunden.


Johanna Johansson och Niklas Asknergård sjöng duett.
Johanna Johansson och Niklas Asknergård sjöng duett.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com