« Föreg. Nästa »

Lyckad vernissage– hos Boy konsthall i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lyckad vernissage
– hos Boy konsthall i Bollebygd


Christer Falk 2019-07-25Gårdagens öppning av sommarsalongen på Boy konsthall blev välbesökt, det var många som ville ta del av samlingsutställningen som visar verk av 6 utställare, alla med kopplingar till Sjuhärad.


Salongen är till för att visa på den kreativitet och skaparkraft som finns i Sjuhärad. En plats där gömda mästerverk får möta publik, kanske för första gången.

– Vi vill hylla skaparglädjen och den omvälvande fria kreativiteten!

Text och foto: Boy konsthall

Utställare på Sommarsalongen är:

Susanna Frenguelli
“Jag är en 18-årig tjej från Hindås som har hållt på med konst i några år. Jag valde just teckning med blyerts och kol som teknik eftersom skuggor och ljus är det som intresserar mig mest i ett motiv. Att måla av fotografier ger mig chansen att lära mig och just blyertsen ger mig möjligheten att fånga de allra minsta detaljerna i en bild.”

Christer Falk
“Bollebygdsbo sedan 50 år. Gift och har två vuxna söner. Pensionär men jobbar en hel del med foto, video och skriver.

Jag har fotograferat sedan 15-årsåldern. Mina motiv har varit i stort sett allt. Under åren 1977 och 2014 arbetade jag för lokala tidningar, vilket jag fortfarande gör men numer sporadiskt. Under den här tiden träffade jag väldigt många människor, människor som jag vid olika tillfällen fått möjlighet att fotografera.

Bakom varje ansikte finns ett liv som förmodligen innehåller en blandning av glädje, sorg, kärlek, gemenskap och engagemang. Dessutom en nutidshistoria som vore spännande att få berätta.”Madelene Häggström
“Jag är en idébubblande och kreativ individ, som är yogalärare på Onenatureyoga (håller till på Yoga souls i Bollebygd), pluggar psykologi och arbetar inom Lss.

Jag har alltid tyckt om att skapa och har kreativa sidor. När jag var liten var det så mysigt att låna min mormors akvarell färger och sitta och måla tillsammans. Eller regniga dagar måla täckningar i stugan som jag och min tvillingsyster tapetserade väggarna med. Jag började måla med olja för några år sedan, när jag målar försvinner tid och rum vilket var precis vad jag behövde då. Jag tränade mycket och hade alltid något på gång och det var för mig återhämtning.

Att måla blev för mig en frihet utan krav då det inte fanns några regler, åsikter ja, men inga regler, lite som med yogan – frihet.”


Britt-Marie Pålsson
“Jag älskar att fotografera blommor i alla dess vackra färger. Försöker se det vackra i alla blommor och lyfta det i mina bilder. Jag fotograferar mest macro och närbildsfoton.”


Maria Jourdanis
“En kvinna som studerar detaljer, ser kompisitioner i vardagen och fångar dem  i förbifarten. Jag ställer ut foton tagna under åren 2015-2019”.


Anna Carin Ahlander
“Bor i Borås. Jag har alltid målat och tecknat, men under många år så hade jag uppehåll, tills jag gick en kurs i att måla Mandala för Lottie Stjernqvist för några år sedan. Det väckte åter glädjen I att måla. På Öland har jag gått Vedic Art-kurserna för Johannes Källman ett par somrar i rad och ska dit även i år. Mitt måleri är åt det abstrakta hållet, jag vill ge betraktaren möjligheten att själv utforska magin som finns i tavlorna. Måleriet är är för mig en kravlös lek med färg som ger mig glädje och ro.

På tavlorna använder jag mest akrylfärg, men även en del andra medier som, pastel, och akrylpennor. Målar delvis med händerna, spatlar och papperstussar.  Prövar mig fram ofta med rinn och, skvätt och salt för att få fram effekter.”

Sommarsalongen är öppen följande dagar:
Torsdag-fredag, 16-19
Lördag-söndag 12-16

 

 
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com