« Föreg. Nästa »

Färgtillverkningen vid Flügger lägges gravis ner...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Färgtillverkningen vid Flügger lägges gravis ner...


Christer Falk 2019-10-01


Flügger moderniserar och slår samman koncernens produktionsanläggningar. Som ett led i detta kommer den svenska produktionen av vattenbaserad färg från 2022 vara helt flyttad till Kolding och produktionen av färg i Bollebygd, Sverige stängs därför gradvis ned. Totalt försvinner 44 tjänster i Sverige – motsvarande cirka 10% av medarbetarantalet i Sverige. Flügger sysselsätter cirka 1500 medarbetare globalt.

Moderniseringen och sammanslagningen av produktion sker för att möta kundernas ökade efterfrågan på mer miljöriktiga produkter samt ökade regulatoriska krav. Flüggers förväntan är att produktionen av färg kommer att vara 100% vattenbaserad under 2020. 

”Vi investerar 200 miljoner DKK i vår produktion, så vi i högre grad är framtidssäkrade, samtidigt med att vi konsoliderar våran produktion av färg i Skandinavien på en anläggning. Vi är naturligtvis ledsna över de konsekvenser beslutet får för våra medarbetare.” säger Jimmi Mortensen, CEO i Flügger group A/S. Moderniseringen av fabriken i Kolding är påbörjad och den slutliga ombyggnationen förväntas vara färdig under 2021. 

Ovanstående kommer som en förlängning av den planerade nedstängningen av vår Kinesiska produktion, som är omnämnd i koncernens årsrapport 2018/2019. 

Ny spackelanläggning i Sverige 
Som tidigare kommunicerats tog Flügger under sommaren det första spadtaget till den nya spackelanläggning. Den nya anläggningen blir etablerad i direkt anslutning till det existerande centrallagret i Sverige och skall möta den fortsatt stigande efterfrågan på spackel. Anläggningen förväntas vara färdigställd under 2021.

”Efterfrågan på spackel fortsätter öka, och därav har vi behov för ökad produktionskapacitet, och därför investerar vi cirka 70 miljoner DKK av de totalt 200 miljoner DKK i en ny spackelanläggning i Sverige. Samtidigt har vi stort knowhow och kunskap inom produktion av spackel i Bollebygd, och därför är det ett naturligt val för oss att behålla produktionen av detta i Sverige,” säger Jimmi Mortensen.

Vi har all anledning att återkomma med mer information om utvecklingen vid Flügger Färg i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com