« Föreg. Nästa »

Livet måste gå vidare– ondskan får inte ta över…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Livet måste gå vidare
– ondskan får inte ta över…


Christer Falk 2017-04-08Solen skiner i Bollebygd samtidigt som flaggorna vajar på halvstång framför kommunhuset.  Dödskörningen på Drottninggatan i Stockholm undgår ingen i vårt land och därför visas solidaritet med de som omkommit, skadats och deras närmste på olika sätt runt om i landet.

Men livet måste gå vidare och så gjorde det i Bollebygd idag – dagen efter tragedin i Stockholm.


På Galleri Odinslund hade Barbro Mattinen vernissage där hon bland annat visade oljemålningar från Lofoten. Ett antal akvareller med kustmotiv fanns också att beskåda. För Barbro var det utställning nummer 36 i ordningen när det gäller separatutställningar om jag räknat rätt. Utöver separatutställningarna har Barbro en gedigen CV med samlingsutställningar och en del annat. Hennes utställning pågår fram till den 29 april.

 

Sagobok
I samma lokal, på biblioteket i Bollebygd, fanns Gun Westin som bott i Bollebygd i 30 år men sedan 10 år har hon sitt hem i Glommen.
– Jag jobbade inom barnomsorgen här i Bollebygd och redan då började jag skriva på något som jag tänkte skulle bli en bok. Mina anteckningar hamnade i en låda och där har de legat till för något år sedan. Då började jag skriva, rätta och skriva igen. Nu är min bok Sagosoppan färdig. Och då kändes det som en bra idé att även presentera boken här i Bollebygd.
Eva Westin hade även tagit fram en citatbok som fanns med på visningsbordet i Bollebygd.

 

Handlade fisk och kött
Ett av Bollebygds livsmedelsföretag, Grimsis, arrangerade öppet hus idag. Det grillades lammkött från Island och inne på företaget bjöds det på olika fiskanrättningar. Mycket folk och många samtal på isländska hördes i butiken.
– Det är många som kommer från Island men numera bor här i trakten som kommer hit och handlar isländsk mat, säger Tryggvi Ottarsson som driver företaget tillsammans med sin fru Kristina.,
– Vi åker hit till jul och påsk för att handla isländska varor, säger Ragna Rangarsdottir som hade åkt från Lindome till Bollebygd för att handla.

 

Majblomman
På torget i Bollebygd sålde kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma. Affärerna gick bra och det är som vanligt flest 5:e klassare som säljer majblomman.


Många tavlor att beskåda - så en liten paus var befogad..
Många tavlor att beskåda - så en liten paus var befogad..


Oljemålningar med bergen från Lofoten som motiv.
Oljemålningar med bergen från Lofoten som motiv.


Här grillas det lamm utanför Grimsis i Bollebygd.
Här grillas det lamm utanför Grimsis i Bollebygd.


Tryggvi Ottarsson visar Ingibjorg Jonsdottir och Ragna Ragnarsdottir rätt fisk i frysen.
Tryggvi Ottarsson visar Ingibjorg Jonsdottir och Ragna Ragnarsdottir rätt fisk i frysen.


Här provsmakas olika sorters sill.
Här provsmakas olika sorters sill.


Kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma.
Kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma.Gun Westin visar  upp sin bok, Sagosoppan på biblioteket i Bollebygd.
Gun Westin visar  upp sin bok, Sagosoppan på biblioteket i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com