« Föreg. Nästa »

Livet måste gå vidare– ondskan får inte ta över…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Livet måste gå vidare
– ondskan får inte ta över…


Christer Falk 2017-04-08Solen skiner i Bollebygd samtidigt som flaggorna vajar på halvstång framför kommunhuset.  Dödskörningen på Drottninggatan i Stockholm undgår ingen i vårt land och därför visas solidaritet med de som omkommit, skadats och deras närmste på olika sätt runt om i landet.

Men livet måste gå vidare och så gjorde det i Bollebygd idag – dagen efter tragedin i Stockholm.


På Galleri Odinslund hade Barbro Mattinen vernissage där hon bland annat visade oljemålningar från Lofoten. Ett antal akvareller med kustmotiv fanns också att beskåda. För Barbro var det utställning nummer 36 i ordningen när det gäller separatutställningar om jag räknat rätt. Utöver separatutställningarna har Barbro en gedigen CV med samlingsutställningar och en del annat. Hennes utställning pågår fram till den 29 april.

 

Sagobok
I samma lokal, på biblioteket i Bollebygd, fanns Gun Westin som bott i Bollebygd i 30 år men sedan 10 år har hon sitt hem i Glommen.
– Jag jobbade inom barnomsorgen här i Bollebygd och redan då började jag skriva på något som jag tänkte skulle bli en bok. Mina anteckningar hamnade i en låda och där har de legat till för något år sedan. Då började jag skriva, rätta och skriva igen. Nu är min bok Sagosoppan färdig. Och då kändes det som en bra idé att även presentera boken här i Bollebygd.
Eva Westin hade även tagit fram en citatbok som fanns med på visningsbordet i Bollebygd.

 

Handlade fisk och kött
Ett av Bollebygds livsmedelsföretag, Grimsis, arrangerade öppet hus idag. Det grillades lammkött från Island och inne på företaget bjöds det på olika fiskanrättningar. Mycket folk och många samtal på isländska hördes i butiken.
– Det är många som kommer från Island men numera bor här i trakten som kommer hit och handlar isländsk mat, säger Tryggvi Ottarsson som driver företaget tillsammans med sin fru Kristina.,
– Vi åker hit till jul och påsk för att handla isländska varor, säger Ragna Rangarsdottir som hade åkt från Lindome till Bollebygd för att handla.

 

Majblomman
På torget i Bollebygd sålde kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma. Affärerna gick bra och det är som vanligt flest 5:e klassare som säljer majblomman.


Många tavlor att beskåda - så en liten paus var befogad..
Många tavlor att beskåda - så en liten paus var befogad..


Oljemålningar med bergen från Lofoten som motiv.
Oljemålningar med bergen från Lofoten som motiv.


Här grillas det lamm utanför Grimsis i Bollebygd.
Här grillas det lamm utanför Grimsis i Bollebygd.


Tryggvi Ottarsson visar Ingibjorg Jonsdottir och Ragna Ragnarsdottir rätt fisk i frysen.
Tryggvi Ottarsson visar Ingibjorg Jonsdottir och Ragna Ragnarsdottir rätt fisk i frysen.


Här provsmakas olika sorters sill.
Här provsmakas olika sorters sill.


Kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma.
Kvintetten Nora Kjellberg, Stella Bengtsson, Alva Dohlnér, Wilmer Stendahl och Olof Anderén årets majblomma.Gun Westin visar  upp sin bok, Sagosoppan på biblioteket i Bollebygd.
Gun Westin visar  upp sin bok, Sagosoppan på biblioteket i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com