« Föreg. Nästa »

Tak över huvudet…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tak över huvudet…


Christer Falk 2015-11-24

Just nu arbetas det för att iordningställa Eriksdalshallen i Olsfors till ett evakueringsboende.
– Här kommer till en början ett 50-tal flyktingar att bo 1-2 dagar.
– Fritidsgården kommer inte att stängas. Ordinarie öppettider gäller. 


– För att de människor som flytt och finns nu här i Sverige ska slippa att sova utomhus öppnar vi Eriksdalshallen. Evakueringsboende innebär att de som kommer hit stannar 1-2 dagar. Därefter kommer Migrationsverket att ta de asylsökande till Göteborg för registrering och utredning, säger kommunchefen Anders Einarsson.
–Vi har sagt att vi kan ta emot mellan 50 och 100 personer. Till en början ett 50-tal.


Fråga från Migrationsverket

– När vi fick frågan från Migrationsverket om att ställa upp med ett evakueringsboende så gör vi självklart det. Vi i Bollebygd ska självklart ta vårt solidariska ansvar för det läge som idag råder, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.
Idrottsföreningen i Olsfors upplåter Eriksdalshallen till det evakueringsboende som Migrationsverket efterfrågar.
– Vår egen personal arbetar nu för att allt ska bli så bra som möjligt för ta emot ett 50-tal personer som kommer att bo 1-2 dagar i Olsfors, Därefter kommer de att slussas vidare för att göra sina asylansökningar, säger Peter Rosholm och tillägger.
–Vi har redan fått ett antal påringningar från kommuninvånare som frågar om de kan hjälpa till på olika sätt. Det känns bra.


Uppstart

Peter Erdman, till vardags ungdomsutvecklare vid Krafthuset i Bollebygd, är ansvarig för uppstarten av evakueringsboendet.
– Vi började arbetet igår lunch och ska vara färdiga till imorgon eftermiddag. Det vi gör är att skaffa fram möjligheter till matlagning och hygien. Vad gäller login så handlar det om att skaffa fram madrass, täcke och en kudde till var och en av de personer som kommer hit. Vi koncentrerar oss på att klara det mest nödvändiga – mer blir det inte, säger Peter Erdman, som också poängterar att Fritidsgården Krafthuset kommer att vara öppen enligt ordinarie öppettider. 

 

Omfördelar personal
Enligt kommunchefen så omfördelas en del personal för att klara verksamheten i Olsfors på ett bra och tryggt sätt.
– Vi har också kontakt med bemanningsföretag som kommer att förse oss med den kompetens och extrapersonal som kommer att behövas.
Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com