« Föreg. Nästa »

Tak över huvudet…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tak över huvudet…


Christer Falk 2015-11-24

Just nu arbetas det för att iordningställa Eriksdalshallen i Olsfors till ett evakueringsboende.
– Här kommer till en början ett 50-tal flyktingar att bo 1-2 dagar.
– Fritidsgården kommer inte att stängas. Ordinarie öppettider gäller. 


– För att de människor som flytt och finns nu här i Sverige ska slippa att sova utomhus öppnar vi Eriksdalshallen. Evakueringsboende innebär att de som kommer hit stannar 1-2 dagar. Därefter kommer Migrationsverket att ta de asylsökande till Göteborg för registrering och utredning, säger kommunchefen Anders Einarsson.
–Vi har sagt att vi kan ta emot mellan 50 och 100 personer. Till en början ett 50-tal.


Fråga från Migrationsverket

– När vi fick frågan från Migrationsverket om att ställa upp med ett evakueringsboende så gör vi självklart det. Vi i Bollebygd ska självklart ta vårt solidariska ansvar för det läge som idag råder, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.
Idrottsföreningen i Olsfors upplåter Eriksdalshallen till det evakueringsboende som Migrationsverket efterfrågar.
– Vår egen personal arbetar nu för att allt ska bli så bra som möjligt för ta emot ett 50-tal personer som kommer att bo 1-2 dagar i Olsfors, Därefter kommer de att slussas vidare för att göra sina asylansökningar, säger Peter Rosholm och tillägger.
–Vi har redan fått ett antal påringningar från kommuninvånare som frågar om de kan hjälpa till på olika sätt. Det känns bra.


Uppstart

Peter Erdman, till vardags ungdomsutvecklare vid Krafthuset i Bollebygd, är ansvarig för uppstarten av evakueringsboendet.
– Vi började arbetet igår lunch och ska vara färdiga till imorgon eftermiddag. Det vi gör är att skaffa fram möjligheter till matlagning och hygien. Vad gäller login så handlar det om att skaffa fram madrass, täcke och en kudde till var och en av de personer som kommer hit. Vi koncentrerar oss på att klara det mest nödvändiga – mer blir det inte, säger Peter Erdman, som också poängterar att Fritidsgården Krafthuset kommer att vara öppen enligt ordinarie öppettider. 

 

Omfördelar personal
Enligt kommunchefen så omfördelas en del personal för att klara verksamheten i Olsfors på ett bra och tryggt sätt.
– Vi har också kontakt med bemanningsföretag som kommer att förse oss med den kompetens och extrapersonal som kommer att behövas.
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com