« Föreg. Nästa »

Varför inte möta framtiden med öppet sinne…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
En liten fredagsfundering...

Varför inte möta framtiden med öppet sinne…


Christer Falk 2018-01-26


Vi bor i en liten men attraktiv kommun. Idag är vi drygt 9000 invånare men behöver förmodligen bli fler för att klara alla kommande utmaningar. Vi behöver redan idag personal inom vård, skola och självklart inom många andra yrkesgrupper för att vår kommun ska fungera. Vi lever också i en välmående kommun, i en kommun som det mesta fungerar på ett bra sätt. En liten del av allt som sker i Bollebygds kommun vill jag försöka skildra här på bollebygdsnyheter.se.


Inför årets budget valde Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänstern, Liberalerna och Kristdemokraterna att komma överens om en gemensam budget. Ett bra exempel på ett lokalt blocköverskridande samarbete. Och det är förmodligen sådant som behövs för att en kommun i Bollebygds storlek ska kunna tas in i framtiden på ett tryggt och långsiktigt sätt.

Detta till trots finns det invånare i kommun som lägger ner mycket arbete på att svartmåla och kritisera våra lokala politiker. Det finns till och med lokala politiker som svartmålar sina kollegor. Jag skulle kunna räkna upp massor av exempel. Ordentlig fart på kritiken och svartmålningen blev det efter informationsmötet om HVB-hemmet. Och jag kan knappast undanhålla exempel som gångvägen längs Töllsjövägen och Bergadalen.

Jag tycker att det är lågt, mycket lågt att gång efter gång kritisera tagna beslut. Vi kan till och med höra att vissa politiker varit med och tagit beslut (Kullaområdet) som de sedan kritiserar och vill lämna. Så går det nog inte att bygga en kommun långsiktigt.

Bollebygd - en del av något större
Till er som svartmålar och kritiserar vill jag gärna berätta, för det verkar som ni inte känner till detta, att vi är en av landet Sveriges 290 kommuner.  Tillsammans med övriga 289 kommuner fick Bollebygd uppdraget att ta hand om sin andel av de flyktingar som kom och förmodligen kommer att komma till vårt land. Globaliseringen är nog enbart i sin linda så därför måste vi nog räkna med att vi kommer att få leva med att flyktingar kommer till vårt land av olika orsaker. Krig, politiska förföljelser, klimatkatastrofer mm.

Därför är det naturligtvis viktigt att möta framtiden med både ett öppet sinne och öppna ögon. Vi kan helt enkelt inte stoppa framtiden.

Skräckexempel
I facebookgruppen Bollebygds Härad blev jag och Peter Rosholm kallade för ”inkompetenta åsnor” för någon dag sedan. I samma grupp använde en av deltagarna ordet ”skäggbarn”  utan att det kommenterades av de ansvariga. Är det sådant vår kommun ska bli känd för?

Politiska diskussioner – självklart
Tanken bakom mina rader är självklart inte att strypa diskussioner. En levande politisk diskussion är ett måste för en levande demokrati. Jag ser våra lokala politiker som grunden i vårt lands demokrati. Jag har sagt det tidigare och säger det gärna igen. Vi ska vara rädda om våra lokala politiker. Vår demokrati bygger på majoriteter – i mina ögon en gammal fin tradition – den ska vi också vara rädda om.

Vill vi fortsätta att leva i vår lilla fina kommun – då tycker jag det är dags att sluta med en massa ”krypskytte” på Facebook och istället engagera er politiskt och därmed vara med och se och ta ansvar för helheten.

 

Christer Falk


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com