« Föreg. Nästa »

Räddningstjänsten i beredskap


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Räddningstjänsten i beredskap


Christer Falk 2007-01-14

Mia Seppelin och Johan Andersson kollar utrustningen i väntan på eventuella larm. Motorsågen är väl redskapet som kanske kommer att användas allra mest.
Mia Seppelin och Johan Andersson kollar utrustningen i väntan på eventuella larm. Motorsågen är väl redskapet som kanske kommer att användas allra mest.

Utryckningar till Olsfors, R40 mellan Bollebygd och Hindås och Bollebygd-Töllsjö har räddningstjänsten i Bollebygd klarat av under söndagen. -Det första larmet kom strax före elva, säger Thomas Johansson, brandförman och befäl för dagen. www.smhi.se

Röjt väg har alltså Räddningstjänsten gjort på gamla R40 mellan Bollebygd-Hindås, längs Töllsjövägen och i Olsfors.
-Just nu väntar vi här på brandstationen. Det är för dåligt väder för att vi ska kunna ge oss ut i skogen, men vi har heller inga akuta larm för tillfället, säger Thomas Johansson vidare.

Hemtjänsten
Några signaler om att hemtjänstpersonalen skulle ha problem med att komma fram till sina vårdtagare har Räddningstjänsten inte fått och heller inga påringningar från hushåll som saknar el.

112
Som vanligt när det gäller behov av Räddningstjänsten så vänder man sig till 112.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com