« Föreg. Nästa »

Nytt blickfång


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nytt blickfång


Christer Falk 2010-06-08


Nu får alla besökare av Bollebygd som kommer väster ifrån en ny förstabild av kommunens centrum. De nya husen i korsningen Göteborgsvägen-Kungsbackavägen är i stort sett klara och ger Bollebygd en helt ny profil.

Om hur Bollebygds centrum kan komma att se ut i framtiden kallade kommunen till möte om för ett par veckor sedan. Det var skisser om hur Bollebygds centrum skulle kunna se ut i framtiden som låg till grund för informationskvällen och inbjudan hade gått ut till alla fastighetsägare och näringsidkare i centralorten.
-Tyvärr var det bara några få fastighetsägare som kom och frågan är om någon näringsidkare fanns på plats, kommenterade Otto Andreasson, vice ordförande i Byggnads- och miljönämnden och kommunarkitekt Michaela Kleman hade självfallet hoppats på ett större intresse.
- Lite synd för det är ju deras synpunkter vi vill ha, säger Michaela Kleman och fortsätter.
-De skisser och tankar som vi presenterade här ikväll och kommer att presentera den tionde juni är än så länge bara just skisser och visioner som vi arbetat fram. Det är därför vi vill ha synpunkter från både fastighetsägare och de som bedriver någon form av verksamhet här i centrum.
Frukostmöte
Nu ger kommunen näringsidkare och fastighetsägare en chans till. Den 10 juni är ett frukostmöte inplanerat och en av punkterna på dagordningen tar upp framtidens centrum..
-Då hoppas vi att många kommer och tar del av våra skisser, säger Roland Parneving, ordförande i Byggnads- och miljönämnden.

Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 11-2010

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com