« Föreg. Nästa »

Inte mycket folk– men viktiga budskap


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inte mycket folk
– men viktiga budskap


Christer Falk 2018-05-01

Elin Jönsson från SSU i Bollebygd gjorde en fin debut som 1 maj talare.
Elin Jönsson från SSU i Bollebygd gjorde en fin debut som 1 maj talare.

Helen Eliasson, regionråd i opposition påpekade att det är Alliansen tillsammans med MP som styr i regionen. Och är därmed ansvariga för köerna till vården.
Helen Eliasson, regionråd i opposition påpekade att det är Alliansen tillsammans med MP som styr i regionen. Och är därmed ansvariga för köerna till vården.

Kommunalrådet Peter Rosholm är öppen för samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas långsiktigt.
Kommunalrådet Peter Rosholm är öppen för samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas långsiktigt.

Både Valborgsmässo- eller 1 majfirandet fick firas utan både vårsol och vårvärme. Men ändå kom publiken, om än inte alls i den utsträckning som arrangörerna av Socialdemokraternas familjefest hoppats på.  


Dagens huvudtalare i Bollebygd var Helen Eliasson, regionråd, Elin Jönsson från nybildade SSU i Bollebygd och Bollbygds kommunalråd Peter Rosholm.
Budskapen var tydliga – vi står inför ett ödesval – ska socialdemokraterna få fortsatt förtroende att bygga landet med sin ideologi i botten.

Vi styr i minoritet
Ett av budskapen var mycket klart.  Regionrådet Helen Eliasson påpekade att det är Alliansen tillsammans med Miljöpartiet som styr regionen och är därmed ansvariga för köerna till sjukvården.  Inte heller har regeringen majoritet i riksdagen. Två viktiga verkligheter som många inte tycks känna till. Samma situation är det i Bollebygds kommun – även här styr socialdemokraterna tillsammans med V och MP – men i minoritet.

Öppna för samarbete
Kommunalrådet Peter Rosholm poängterade att socialdemokraterna givetvis går till val på sin politik men kommer att bjuda in till samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas på ett långsiktigt sätt. Och vad gäller utvecklingen i Bollebygd så ser socialdemokraterna det som så att vi måste växa för att klara framtidens krav på service. Både offentlig och kommersiell service.

Dagens höjdare
Må vara att både Helen Eliasson och Peter Rosholm höll bra tal – men den som glänste allra mest var nog ändå unga Bollebygdstjejen Elin Jönsson. Så visst finns det hopp om framtiden…

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com