« Föreg. Nästa »

Inte mycket folk– men viktiga budskap


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inte mycket folk
– men viktiga budskap


Christer Falk 2018-05-01

Elin Jönsson från SSU i Bollebygd gjorde en fin debut som 1 maj talare.
Elin Jönsson från SSU i Bollebygd gjorde en fin debut som 1 maj talare.

Helen Eliasson, regionråd i opposition påpekade att det är Alliansen tillsammans med MP som styr i regionen. Och är därmed ansvariga för köerna till vården.
Helen Eliasson, regionråd i opposition påpekade att det är Alliansen tillsammans med MP som styr i regionen. Och är därmed ansvariga för köerna till vården.

Kommunalrådet Peter Rosholm är öppen för samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas långsiktigt.
Kommunalrådet Peter Rosholm är öppen för samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas långsiktigt.

Både Valborgsmässo- eller 1 majfirandet fick firas utan både vårsol och vårvärme. Men ändå kom publiken, om än inte alls i den utsträckning som arrangörerna av Socialdemokraternas familjefest hoppats på.  


Dagens huvudtalare i Bollebygd var Helen Eliasson, regionråd, Elin Jönsson från nybildade SSU i Bollebygd och Bollbygds kommunalråd Peter Rosholm.
Budskapen var tydliga – vi står inför ett ödesval – ska socialdemokraterna få fortsatt förtroende att bygga landet med sin ideologi i botten.

Vi styr i minoritet
Ett av budskapen var mycket klart.  Regionrådet Helen Eliasson påpekade att det är Alliansen tillsammans med Miljöpartiet som styr regionen och är därmed ansvariga för köerna till sjukvården.  Inte heller har regeringen majoritet i riksdagen. Två viktiga verkligheter som många inte tycks känna till. Samma situation är det i Bollebygds kommun – även här styr socialdemokraterna tillsammans med V och MP – men i minoritet.

Öppna för samarbete
Kommunalrådet Peter Rosholm poängterade att socialdemokraterna givetvis går till val på sin politik men kommer att bjuda in till samarbete för att Bollebygds kommun ska kunna utvecklas på ett långsiktigt sätt. Och vad gäller utvecklingen i Bollebygd så ser socialdemokraterna det som så att vi måste växa för att klara framtidens krav på service. Både offentlig och kommersiell service.

Dagens höjdare
Må vara att både Helen Eliasson och Peter Rosholm höll bra tal – men den som glänste allra mest var nog ändå unga Bollebygdstjejen Elin Jönsson. Så visst finns det hopp om framtiden…

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com