« Föreg. Nästa »

Christer Johanssons – sista fullmäktigemöte


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Christer Johanssons
– sista fullmäktigemöte


Christer Falk 2018-09-20


Vid kvällens fullmäktigemöte i Bollebygd avtackades drygt 20 ledamöter. Men den som fick störst uppmärksamhet var naturligtvis moderaten Christer Johansson. Efter hela 42 år som aktiv lokalpolitiker var det självklart att strålkastaren skulle lysa extra på just honom.


Upp i Borås
1974 införlivades Bollebygds kommun i Borås kommen. Efter ett par år tog Christer Johansson steget in i politiken. Och redan då tyckte han att politikerna i Borås tog alldeles för liten hänsyn till Bollebygdsborna… Så där föddes tanken om att försöka göra Bollebygd till en egen kommun igen. En tanke som Christer Johansson förankrade hos de andra partierna i kommundelen Bollebygd.
– Den 28 januari 1993 kallade Christer till möte och representanter från alla partier i Bollebygd kom för att lyssna till tanken om att bli egen kommun igen, berättade kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) i sitt tacktal till kollegan och oppositionsrådet Christer Johansson (M) och avslutade med att säga.
– Utan Christers engagemang och envishet hade vi nog inte suttit här ikväll. Tänk på det!

Presidiet avgick
Nu var det inte bara drygt 20 ledamöter och Christer Johansson som avtackades denna speciella kväll. Hela presidiet avgick med fullmäktigeordförande Gunnel Brandt (S) i spetsen. Dessutom både första och andra vice ordföranden, Ingridh Anderén (M) och Sassi Wemmer (MP). 

Ny församling
Vid nästa fullmäktigemöten kommer en ny besättning av lokala politiker att ta plats. Självklart både gamla och nya politiker.

 


Avgående fullmäktigeordförande Gunnel Brandt får blommor av sina kollegor Sassi Wemmer och Ingridh Anderén
Avgående fullmäktigeordförande Gunnel Brandt får blommor av sina kollegor Sassi Wemmer och Ingridh Anderén


Politiker som avtackades.
Politiker som avtackades.


Politiker som avtackades.
Politiker som avtackades.


Morgan Ohlsén (S) var en av de som avtackades och fick blomma.
Morgan Ohlsén (S) var en av de som avtackades och fick blomma.


Peter Rosholm (S) coh Christer Johansson (M).
Peter Rosholm (S) coh Christer Johansson (M).


Så här såg de ut 1994.
Så här såg de ut 1994.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommun