« Föreg. Nästa »

Tack för förtroendet


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tack för förtroendet


Christer Falk 2017-01-01


Vid tolvslaget på nyårsnatten lämnade jag över uppdraget att vara Bollebygdsambassadör till Olle Örngård. Det känns naturligtvis väldigt bra. Både Olle och jag är uppväxta i södra Dalarna, han i Smedjebacken, jag själv i Grängesberg. Cirka 4 mil är avståndet mellan våra bruksorter. 


Året som Bollebygdsambassadör har varit spännande. Jag fick äran att hälsa våren välkommen till Bollebygd i vår fina hembygdspark. På självaste nationaldagen var jag inbjuden till Töllsjö för att hålla nationaldagstalet. Aldrig tidigare har jag fått tillfälle att i den här formen av arrangemang själv bestämma vad jag ville säga – nu fick jag det - kändes riktigt bra. Jag valde i båda mina små tal att uppmana Bollebygds- och Töllsjöborna att möta de flyktingar som kommer hit till kommunen på ett positivt sätt. Jag hoppas att de flesta höll med mig.

 

Under året har jag också fått tillfälle att vid sex olika tillfällen visa upp en del av alla de bilder och filmklipp som jag samlat på mig under mina år som ”lokalreporter” här i Bollebygd.  Klipp från reportage jag gjort för Västgöta-Demokraten, Sjuhäradsbygdens Tidning och inte minst AnnonsMarknan. Jag har fått uppskattning för mina visningar och efter nyår är det dags för ännu en runda. Börjar redan den 9 januari hos SPF här i Bollebygd.

 

Att få vara Bollebygdsambassadör under ett år har på många sätt varit hedrande. Jag blev den 14:e Bollebygdsambassadören. Ett uppdrag, ett förtroende som jag har satt stort värde på. Nu är mitt år som Bollebygdsambassadör över men jag säger som en del av mina företrädare. Ambassadörskapet är ett livslångt uppdrag. Jag håller med och hoppas kunna bidra med att sprida positiva signaler om kommunen både inom och utom Bollebygds kommuns gränser.

 

Än en gång - tack för förtroendet.

/Christer Falk


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com