« Föreg. Nästa »

Tack för förtroendet


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tack för förtroendet


Christer Falk 2017-01-01


Vid tolvslaget på nyårsnatten lämnade jag över uppdraget att vara Bollebygdsambassadör till Olle Örngård. Det känns naturligtvis väldigt bra. Både Olle och jag är uppväxta i södra Dalarna, han i Smedjebacken, jag själv i Grängesberg. Cirka 4 mil är avståndet mellan våra bruksorter. 


Året som Bollebygdsambassadör har varit spännande. Jag fick äran att hälsa våren välkommen till Bollebygd i vår fina hembygdspark. På självaste nationaldagen var jag inbjuden till Töllsjö för att hålla nationaldagstalet. Aldrig tidigare har jag fått tillfälle att i den här formen av arrangemang själv bestämma vad jag ville säga – nu fick jag det - kändes riktigt bra. Jag valde i båda mina små tal att uppmana Bollebygds- och Töllsjöborna att möta de flyktingar som kommer hit till kommunen på ett positivt sätt. Jag hoppas att de flesta höll med mig.

 

Under året har jag också fått tillfälle att vid sex olika tillfällen visa upp en del av alla de bilder och filmklipp som jag samlat på mig under mina år som ”lokalreporter” här i Bollebygd.  Klipp från reportage jag gjort för Västgöta-Demokraten, Sjuhäradsbygdens Tidning och inte minst AnnonsMarknan. Jag har fått uppskattning för mina visningar och efter nyår är det dags för ännu en runda. Börjar redan den 9 januari hos SPF här i Bollebygd.

 

Att få vara Bollebygdsambassadör under ett år har på många sätt varit hedrande. Jag blev den 14:e Bollebygdsambassadören. Ett uppdrag, ett förtroende som jag har satt stort värde på. Nu är mitt år som Bollebygdsambassadör över men jag säger som en del av mina företrädare. Ambassadörskapet är ett livslångt uppdrag. Jag håller med och hoppas kunna bidra med att sprida positiva signaler om kommunen både inom och utom Bollebygds kommuns gränser.

 

Än en gång - tack för förtroendet.

/Christer Falk


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com