Hestrafors tog tre viktiga poäng!1-0 mot Torslanda IK

Hestrafors tog tre viktiga poäng!
1-0 mot Torslanda IK

Christer Falk 2020-08-15

Emil Peettersson gjorde 1-0

Niklas Bryngelsson gjorde en mycket bra match i målet. Tog till och med en straff.

En oerhört varm fredagskväll med solen stekande över Bollevi samlades publik i nummer av femtio på läktaren samt några utanför planen för att se matchen i div 3 mellan fyran i serien och hemmaklubben Hestrafors mot Torslanda som ligger tvåa i serien med tre raka segrar bakom sig.

Hestrafors spelade senast derby mot Sandared och vann med 4-1 vilket kan ha varit en bra tändning för laget som annars inlett säsongen med två oavgjorda matcher. Poängsituationen i serien innebar att för att fortsatt vara med i toppstriden av serien så behövde Hestrafors seger i dagens match, annars hade avståndet till topplagen blivit för stor att ta igen.

Matchen kommer igång och Torslanda som ställer upp med ett ungt manskap där äldste spelaren är 26 år startar starkt och Hestrafors får fokusera på försvar där man samtidigt pressar tillbaka Torslanda i banan. Det är i ett sådant läge i åttonde minuten som Torslanda blir pressade och spelar en hög boll bakåt mot målvakt som blir osäker om han får ta emot med händer och istället väljer att försöka nicka bort bollen. Han misslyckas dock och Emil Pettersson lyckas forcera in bollen i motståndarmålet och en skön tidig ledning för hemmalaget 1-0 i inledningen av matchen.

Nu börjar en period av hård press från Torslanda där Hestrafors vid några tillfällen lyckas komma upp och skapa några farligheter framförallt på hörnor och när vi hittar fram via våra kanter. I övrigt är det Torslanda som pressar och äger mycket boll. På backpositionen har vi som tur är stabile Arbër Ibishi som ser till att Torslanda försök aldrig blir riktigt farliga.

Pausvila och 1-0 känns skönt men inte säkert.

Andra halvlek igång och om det var press från Torslanda i två tredjedelar av första halvlek så minskade det inte i andra, efter fyra minuter spelade av andra halvlek har Torslanda fått straff. En solklar straff men också en solklar räddning av mannen för dagen Niklas Bryngelsson. Ytterligare fyra minuter senare skjuter Torslanda i stolpen, det är tufft nu för hemmalaget som mer och mer får fokusera på att försvara ledningen snarare än att satsa framåt.

Under hela matchen har spelet varit fysiskt både med tacklingar, armar och neddragningar utan att några kort har utdelats från domaren. I 66:e minuten efter en kollision mellan två spelare från Hestrafors och en spelare från Torslanda så väljer domaren att visa rött kort åt den spelare som inte hade träffat någon i kollisionen, Jonas Ganning fick lämna planen och nu hade vi 24 tuffa minuter kvar med en man mindre på planen.

Efter denna utvisning ökar pressen ännu mer från Torslanda men oavsett vad de hittade på så fanns mellan stolparna Niklas Bryngelsson som gjorde reflexräddningar som inte var av denna världen. Hur givna målchanserna än var för Torslanda så stod Niklas Bryngelsson hela tiden rätt och fångade, boxade och räddade bollen från att hamna i nätet bakom honom. Det är fantastiskt att ha en så duktig målvakt i laget. Jag har sett honom göra många bra matcher men frågan är om inte denna andra halvlek är hans bästa halvlek på länge. Det får kanske andra avgöra, men att matchen till slut efter väldigt många övertidsminuter slutar 1-0 till Hestrafors är ingen annan än Niklas Bryngelssons förtjänst. Naturligtvis krigar resten av laget också i 90 minuter, men stjärnan för dagen är Niklas Bryngelsson.

Grattis Hestrafors och ”en go gäng” fick äntligen sjunga för första gången i eget omklädningsrum denna säsong. Vi ser fram emot mer skönsång.