« Föreg. Nästa »

Hanna Johansson är kommunens första förstelärare i förskolan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Hanna Johansson är kommunens första
förstelärare i förskolan


Christer Falk 2014-09-18

Hanna Johansson, kommunens första förstelärare i förskolan. 
<br />Foto: Pernilla Augustsson, Bollebygds kommun.

Hanna Johansson, kommunens första förstelärare i förskolan. 

Foto: Pernilla Augustsson, Bollebygds kommun.Bollebygd är en av få svenska kommuner som satsar på förstelärarare i förskolan. Hanna Johansson är kommunens första försteförskollärare. Hon är en del i en satsning på förstelärare för att utveckla skola och förskola. 


Hur ser du på din nya roll?

Jag tycker det är jättepositivt! Att kommunen väljer att satsa även på förskolan skickar en signal att man värderar utvecklingsarbete i förskolan lika högt som i skolan. Det känns viktigt, eftersom vi lägger grunden för det barnen möter i skolan.

Vad lockade dig? 

Jag tycker det är kul med utvecklingsarbete och såg att här fanns en möjlighet att få tid för det, tid som man inte har i det dagliga arbetet. Jag känner mig riktigt taggad för uppgiften.

Hur tänker du kring uppdraget?

Jag har ett tydligt uppdrag, att skapa förutsättningar för att pedagogerna ska kunna utveckla sina kunskaper i naturvetenskap och teknik. Under denna period ska jag även gå en utbildning i Skolverkets regi för att bli NT-utvecklare. Vi ska lägga fokus på att utveckla pedagogiken kring dessa ämnen, utifrån vad jag själv sett och ser och utifrån uppdrag från förskolechefer och övrig ledning.

Hur ska du lägga upp arbetet? 

Inledningsvis ska jag kartlägga hur vi i förskolan arbetar med natur och teknik idag. Jag ska utgå från pedagogerna själva för att ta reda på hur man tänker och se vad vi kan utveckla. Om det exempelvis handlar om att vi pedagoger behöver mer kunskap eller om att utveckla forum för dialog och inspiration. Jag vill även ha en dialog med lärare i skolan om vad barnen får med sig från oss och vad vi kan utveckla. Det blir både nyttig och intressant feedback. Mitt mål är att vi överlag i förskolan ska bli tryggare i att jobba med målen i läroplanen och vad de innebär rent konkret och i praktiken.

Kort fakta om förstelärare i kommunen

Till detta läsår har Bollebygds kommun satsat på ytterligare åtta nya förstelärare och har nu sammanlagt 13 förstelärare, varav en i förskolan. Kommunen får statsbidrag för tio tjänster, men har valt att tillsätta ytterligar två tjänster, en delad tjänst i skolan och en tjänst i förskolan, som finansieras ur egen budget. Tjänsten i förskolan är tidsbegränsad, från 1/8 2014 till 31/12 2016. Förstelärarna får en lönehöjning på 5000 kronor. 

Artikeln hämtad från bollebygd.se
Text & foto: Pernilla Augustsson, Bollebygds kommun


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com