« Föreg. Nästa »

Natt & helgdagis i Bollebygds kommun från 1 april


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Natt & helgdagis i Bollebygds kommun från 1 april


Christer Falk 2014-03-30


Från och med den 1 april kommer Bollebygds kommun att kunna erbjuda barnomsorg på kvällar, nätter och helger. Omsorgen erbjuds i familjedaghem i Bollebygd, för familjer med barn 1-12 år.

- Familjedaghem är den omsorgsform vi valt på kvällar, nätter och helger. Vi tror att den hemlika miljön är bra för barnen att vara i under dessa tider på dygnet. Troligen kommer det inte vara så många barn i verksamheten samtidigt och då är detta ett bra alternativ istället för en stor förskola, säger Helen Petersson, förskolechef i Bollebygds kommun.


Motion från Rolf Söderlund
Bakgrunden till en utökad barnomsorg är en motion från Rolf Söderlund (s) om att utreda behovet på kvällar, nätter och helger. I Skollagen står det också att kommunen ska sträva efter att erbjuda omsorg vid tillfällen då förskola och fritidshem inte erbjuds. För att tydliggöra omsorgsbehovet har barn- och utbildningsförvaltningen genomfört en enkät till alla vårdnadshavare i förskolan, en enkät på kommunens externa webbplats och även tittat på resultaten för Bollebygd i en enkät som Skolverket genomförde 2012. Dessa undersökningar har visat att det finns familjer som har ett behov, eftersom de regelbundet arbetar under dessa tider, och av underlaget framkom att det rör sig om ett tiotal barn.


Två barn
När verksamheten startar den 1 april är det två barn på plats och en dagbarnvårdare som ansvarar för barnen.
- Det känns bra att kommunen gör det möjligt för människor att ha kvar sina arbeten på obekväma tider även när de får barn och att vi följer lagens intentioner. Samtidigt är detta en utmaning för oss, att barnen ska känna att de får den återhämtning på kvällar och helger, som de normalt får hemma, säger Helen Petersson.

Kostnaden för verksamheten motsvarar en årsarbetare i kommunen, cirka 400 000 kronor, och tas ur befintlig budget.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com