« Föreg. Nästa »

Natt & helgdagis i Bollebygds kommun från 1 april


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Natt & helgdagis i Bollebygds kommun från 1 april


Christer Falk 2014-03-30


Från och med den 1 april kommer Bollebygds kommun att kunna erbjuda barnomsorg på kvällar, nätter och helger. Omsorgen erbjuds i familjedaghem i Bollebygd, för familjer med barn 1-12 år.

- Familjedaghem är den omsorgsform vi valt på kvällar, nätter och helger. Vi tror att den hemlika miljön är bra för barnen att vara i under dessa tider på dygnet. Troligen kommer det inte vara så många barn i verksamheten samtidigt och då är detta ett bra alternativ istället för en stor förskola, säger Helen Petersson, förskolechef i Bollebygds kommun.


Motion från Rolf Söderlund
Bakgrunden till en utökad barnomsorg är en motion från Rolf Söderlund (s) om att utreda behovet på kvällar, nätter och helger. I Skollagen står det också att kommunen ska sträva efter att erbjuda omsorg vid tillfällen då förskola och fritidshem inte erbjuds. För att tydliggöra omsorgsbehovet har barn- och utbildningsförvaltningen genomfört en enkät till alla vårdnadshavare i förskolan, en enkät på kommunens externa webbplats och även tittat på resultaten för Bollebygd i en enkät som Skolverket genomförde 2012. Dessa undersökningar har visat att det finns familjer som har ett behov, eftersom de regelbundet arbetar under dessa tider, och av underlaget framkom att det rör sig om ett tiotal barn.


Två barn
När verksamheten startar den 1 april är det två barn på plats och en dagbarnvårdare som ansvarar för barnen.
- Det känns bra att kommunen gör det möjligt för människor att ha kvar sina arbeten på obekväma tider även när de får barn och att vi följer lagens intentioner. Samtidigt är detta en utmaning för oss, att barnen ska känna att de får den återhämtning på kvällar och helger, som de normalt får hemma, säger Helen Petersson.

Kostnaden för verksamheten motsvarar en årsarbetare i kommunen, cirka 400 000 kronor, och tas ur befintlig budget.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2024
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.

Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk



Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com