« Föreg. Nästa »

Blir Vägkorset Ullbaggevinnare…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Blir Vägkorset Ullbaggevinnare…


Christer Falk 2017-10-04

En del av Vägkorsets referensgrupp. Från vänster: Helen Kling diakon, Ing-Marie Johansson verksamhetsledare och  Hasse Haraldsson förtroendevald i svenska kyrkan. 
En del av Vägkorsets referensgrupp. Från vänster: Helen Kling diakon, Ing-Marie Johansson verksamhetsledare och  Hasse Haraldsson förtroendevald i svenska kyrkan. 

Efter en sista gallring har Diakonicenter Vägkorset i Bollebygd nominerats som en av tre finalister i kategorin Integration när Ullbaggepriset 2017 ska delas ut. Det är Landsbygdsnätverket som på Landsbygdsgalan i Tällberg den 8 november utser Ullbaggevinnare i åtta kategorier.   


– Det här är naturligtvis väldigt, väldigt stort för oss som jobbat och jobbar med Vägkorset. Jag tycker också att det är stort för Bollebygd, säger Lena Folkesson, förtroendevald kyrkopolitiker och en i referensgruppen för Vägkorset.

Lyfte idén
Bakom hela idén med Diakonicenter Vägkorset står den tidigare diakonen Lisa Jönsson Rickäng.
– Det var Lisa som kläckte idén och övertygade kyrkonämnden och därmed gick arbetet igång, till en början med en projektgrupp, fortsätter Lena Folkesson.

Februari 2012
I mitten av februari 2012 invigdes Vägkorset av dåvarande kyrkoherden Urban Olander och så här berättade idékläckaren Lisa Jönsson Rickäng som varför hon ville starta mötesplatsen Vägkorset.
”– Mina visioner för Vägkorset är sprungna ur mina egna erfarenheter. Jag är själv invandrare som kom hit en gång med dåliga kunskaper i det svenska språket. Jag har även upplevt hur det är att bli änka med små barn. Erfarenheter som jag tror är värdefulla att ha med sig in i det diakonicenter som vi nu inviger här idag”.

Visionen blev verklighet
Så här fem år efter starten av Vägkorset kan det lugnt sägas att Lisa Jönsson Rickängs visioner och förhoppningar om sin mötesplats har fallit på plats. Idag träffas i snitt ett trettiotal människor varje dag på Vägkorset. Gamla Bollebygdsbor och nya Bollebygdbor.
– Här erbjuder vi långtidsarbetslösa och nya svenskar möjlighet till praktik, rehabilitering, café, studiestöd och kulturaktiviteter. Den här typen av mötesplats saknades i Bollebygd, så vi har fyllt upp ett tomrum, säger Lena Folkesson.

Sex dagar i veckan
Idag har Vägkorset öppet sex dagar i veckan. Måndag till och med lördag 10.00-14.00.

 

Fakta
Genom att dela ut Ullbaggar på Landsbygdsgalan vill Landsbygdsnätverket lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt. Samtliga som nomineras har även fått pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com