« Föreg. Nästa »

Blir Vägkorset Ullbaggevinnare…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Blir Vägkorset Ullbaggevinnare…


Christer Falk 2017-10-04

En del av Vägkorsets referensgrupp. Från vänster: Helen Kling diakon, Ing-Marie Johansson verksamhetsledare och  Hasse Haraldsson förtroendevald i svenska kyrkan. 
En del av Vägkorsets referensgrupp. Från vänster: Helen Kling diakon, Ing-Marie Johansson verksamhetsledare och  Hasse Haraldsson förtroendevald i svenska kyrkan. 

Efter en sista gallring har Diakonicenter Vägkorset i Bollebygd nominerats som en av tre finalister i kategorin Integration när Ullbaggepriset 2017 ska delas ut. Det är Landsbygdsnätverket som på Landsbygdsgalan i Tällberg den 8 november utser Ullbaggevinnare i åtta kategorier.   


– Det här är naturligtvis väldigt, väldigt stort för oss som jobbat och jobbar med Vägkorset. Jag tycker också att det är stort för Bollebygd, säger Lena Folkesson, förtroendevald kyrkopolitiker och en i referensgruppen för Vägkorset.

Lyfte idén
Bakom hela idén med Diakonicenter Vägkorset står den tidigare diakonen Lisa Jönsson Rickäng.
– Det var Lisa som kläckte idén och övertygade kyrkonämnden och därmed gick arbetet igång, till en början med en projektgrupp, fortsätter Lena Folkesson.

Februari 2012
I mitten av februari 2012 invigdes Vägkorset av dåvarande kyrkoherden Urban Olander och så här berättade idékläckaren Lisa Jönsson Rickäng som varför hon ville starta mötesplatsen Vägkorset.
”– Mina visioner för Vägkorset är sprungna ur mina egna erfarenheter. Jag är själv invandrare som kom hit en gång med dåliga kunskaper i det svenska språket. Jag har även upplevt hur det är att bli änka med små barn. Erfarenheter som jag tror är värdefulla att ha med sig in i det diakonicenter som vi nu inviger här idag”.

Visionen blev verklighet
Så här fem år efter starten av Vägkorset kan det lugnt sägas att Lisa Jönsson Rickängs visioner och förhoppningar om sin mötesplats har fallit på plats. Idag träffas i snitt ett trettiotal människor varje dag på Vägkorset. Gamla Bollebygdsbor och nya Bollebygdbor.
– Här erbjuder vi långtidsarbetslösa och nya svenskar möjlighet till praktik, rehabilitering, café, studiestöd och kulturaktiviteter. Den här typen av mötesplats saknades i Bollebygd, så vi har fyllt upp ett tomrum, säger Lena Folkesson.

Sex dagar i veckan
Idag har Vägkorset öppet sex dagar i veckan. Måndag till och med lördag 10.00-14.00.

 

Fakta
Genom att dela ut Ullbaggar på Landsbygdsgalan vill Landsbygdsnätverket lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt. Samtliga som nomineras har även fått pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com