« Föreg. Nästa »

Riksmästerskap på Hulta Golfbana


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Då marknadsför sig kommunen och bjuder på buffé

Riksmästerskap på Hulta Golfbana


Christer Falk 2008-07-05


Just nu pågår RM 2008 för äkta makar/sambor mixed 100 + på Hulta Golfbana i Bollebygd. -Hittills en mycket bra tävling på en fin och välskött golfbana i en fantastisk miljö, säger Ann Hällerfors och maken Jan håller med.

Klubbens ordförande och årets bollebygdsambassadör Thord Gustafson passerar lägligt och hör hur paret Hällerfors berömmer arrangemanget.
-Det är jätteroligt att höra vad ni säger för vi har verkligen bjudit till för att det här arrangemanget ska bli så bra det bara går, säger ordföranden och ställer upp på bild tillsammans med paret från Nynäshamn.

RM i Västergötland
I år är det Västergötlands Golfförbund som ansvarar för RM 2008 och tävlingarna spelas i 11 olika klasser.
-Här på Hulta Golfbana i Bollebygd har vi valt att lägga RM för äkta makar 100 +, säger Lars ”Lodet” Ericsson som är projektledare för genomförandet av hela RM 2008 i Västergötland.
-Vi har jobbat med det här arrangemanget ett helt år men nu verkar som det som om allt fungerar perfekt och det beror ju till största delen på att golfklubbarna som arrangerar mästerskapen lägger ner ett fantastiskt arbete, fortsätter ”Lodet” som gärna fyller på med att arrangemanget på Hulta Golfbana är perfekt.
RM i de olika klasserna spelas på 10 banor under helgen och veckan som kommer. Mer om RM i Västergötland finns att läsa på: www.vastergotlandsgolf.org

Bollebygds kommun bjuder på buffé
Tre rätters grillbuffé bestående av ryggbiff, fläskcarré och kamben och till det sallader och såser bjuder Bollebygds kommun deltagarna i RM 2008. Buffén dukas upp lördag kväll på Hulta Golfbana.
-Vi ser det här som ett bra tillfälle att marknadsföra vår kommen. 156 par från hela landet deltar i tävlingen och då passar vi på att informera om fördelarna med att bo och verka i vår kommun, säger kommunalrådet Christer Johansson som finns på plats i samband med buffén och svarar på frågor om både boende och företagande i kommunen. Representanter från kommunen finns på plats under tävlingen för att informera om Bollebygd.
-234 gäster kommer till buffén, berättar Lars Pettersson, krögaren på Hulta Golfklubb.

Svårt att hitta rum
Att få någonstans att bo har inte varit helt lätt.
-Vi ringde runt en hel del innan vi till slut valde Grand Hotel i Borås, säger Ann Hällerfors som tillsammans med maken lyckades med att ta sig runt banan på 89 slag.
-Vi är nöjda men hoppas på en ännu bättre runda imorgon, säger Jan Hällerfors.

Camping
På en del av Hulta Golfbana har klubben ställt i ordning för camping. Många av de tävlande har husvagn eller husbil.
-Det här är perfekt, menar ”Lodet” Ericson som tillsammans med hustrun Monica har parkerat husvagn och bil på ”golfcampingen”. Likadant har Lillemor och Claes-Arne Carlson gjort.
Paret Ericson kommer från Vänersborg och paret Carlsson från Lidköping.

Mer om Hulta Golfklubb kan du läsa på: www.hultagk.se

Ordförande Thord Gustafson med paret Jan och Ann Hällerfors från Nynäshamn.
-En jättefin golfbana i en fantastisk miljö, tyckte paret Hällerfors.
Ordförande Thord Gustafson med paret Jan och Ann Hällerfors från Nynäshamn. -En jättefin golfbana i en fantastisk miljö, tyckte paret Hällerfors.


Tack för god kamp
Tack för god kamp


Krögaren på Hulta Golfbana, Lars Pettersson ser till att 234 buffégäster kommer att serveras god mat från Bollebygds kommun 
Krögaren på Hulta Golfbana, Lars Pettersson ser till att 234 buffégäster kommer att serveras god mat från Bollebygds kommun 


Kjell Bryngelsson på väg upp ur en bunker
Kjell Bryngelsson på väg upp ur en bunker


Lillemor och Claes-Arne Carlson från Lidköping och Lars \
Lillemor och Claes-Arne Carlson från Lidköping och Lars "Lodet" Ericsson med frugan Monica


Yvonne och Stefan Widell kommer från Skövde och börjar alltid sin semester med att delta i golfförbundets riksmästerskap.
-Ett jättefint arrangemang - rakt igenom verkar det. 

Paret Widell stannade på 87 slag
Yvonne och Stefan Widell kommer från Skövde och börjar alltid sin semester med att delta i golfförbundets riksmästerskap. -Ett jättefint arrangemang - rakt igenom verkar det. Paret Widell stannade på 87 slag


Första tävlingsdagen var mycket varm - så varm att paraply behövdes...
Första tävlingsdagen var mycket varm - så varm att paraply behövdes...


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com