« Föreg. Nästa »

Kommunen ger bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kommunen ger bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors


Christer Falk 2014-10-03


Bollebygds kommun har beviljat bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors. Hökerum Bygg AB planerar att bygga 30 lägenheter i det nya kvarteret Hedeberg, även kallat Äppellunden, i närheten av stationen i centrala Bollebygd. Övriga 20 lägenheter bygger Charmillatoppen AB i det gamla hälsocentret i Hultafors.


Hedeberg kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter i centrala Bollebygd, på motsatt sida av Kungsbackavägen intill järnvägen. I kvarteret ska det byggas tre trevåningshus med tillhörande parkering, lekplats och förråd. Alla lägenheter kommer att ha tillgång till uteplats eller balkong.

 

Ombyggnad av Hultafors Hälsocenter
Lägenheterna i Hultafors ingår i den sista etappen av ombyggnaden av det gamla hälsocentret, som en gång var välkänt som kurort och behandlingshem. Lägenheterna ska byggas i den ursprungliga huvudbyggnaden, som uppfördes 1906. Både huvudbyggnaden och miljön med ytterligare byggnader har bedömts som särskilt kulturhistoriskt värdefull bebyggelse i kommunens kulturhistoriska byggnadsinventering. Därför har en sakkunnig kontrollant av kulturvärden anlitats för ombyggnaden. Tanken är att huvudbyggnaden ska få tillbaka sitt tidigare utseende med ett ljusgrönt plåttak, en ljusgul putsfasad samt vita fönster och ramar. Huset kommer även att få två nya terrasser och två nya balkonger som ska utformas i stil med övrig karaktär och stämma överens med formspråket hos de befintliga äldre balkongräckena.

 

Sista etappen
Ombyggnaden av Hultafors hälsocenter sker i tre etapper. De två första etapperna är redan klara. I den första etappen har 24 lägenheter ingått och i den andra etappen åtta lägenheter. Den tredje och sista etappen planeras starta i november och vara färdig under 2015. Då kommer det att finnas sammanlagt 52 nya lägenheter i det gamla hälsocentret.

 


Området Äppellunden i centrala Bollebygd kommer att bebyggas med 30 bostadsrätter.
Området Äppellunden i centrala Bollebygd kommer att bebyggas med 30 bostadsrätter.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com