« Föreg. Nästa »

Kommunen ger bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kommunen ger bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors


Christer Falk 2014-10-03


Bollebygds kommun har beviljat bygglov för 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors. Hökerum Bygg AB planerar att bygga 30 lägenheter i det nya kvarteret Hedeberg, även kallat Äppellunden, i närheten av stationen i centrala Bollebygd. Övriga 20 lägenheter bygger Charmillatoppen AB i det gamla hälsocentret i Hultafors.


Hedeberg kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter i centrala Bollebygd, på motsatt sida av Kungsbackavägen intill järnvägen. I kvarteret ska det byggas tre trevåningshus med tillhörande parkering, lekplats och förråd. Alla lägenheter kommer att ha tillgång till uteplats eller balkong.

 

Ombyggnad av Hultafors Hälsocenter
Lägenheterna i Hultafors ingår i den sista etappen av ombyggnaden av det gamla hälsocentret, som en gång var välkänt som kurort och behandlingshem. Lägenheterna ska byggas i den ursprungliga huvudbyggnaden, som uppfördes 1906. Både huvudbyggnaden och miljön med ytterligare byggnader har bedömts som särskilt kulturhistoriskt värdefull bebyggelse i kommunens kulturhistoriska byggnadsinventering. Därför har en sakkunnig kontrollant av kulturvärden anlitats för ombyggnaden. Tanken är att huvudbyggnaden ska få tillbaka sitt tidigare utseende med ett ljusgrönt plåttak, en ljusgul putsfasad samt vita fönster och ramar. Huset kommer även att få två nya terrasser och två nya balkonger som ska utformas i stil med övrig karaktär och stämma överens med formspråket hos de befintliga äldre balkongräckena.

 

Sista etappen
Ombyggnaden av Hultafors hälsocenter sker i tre etapper. De två första etapperna är redan klara. I den första etappen har 24 lägenheter ingått och i den andra etappen åtta lägenheter. Den tredje och sista etappen planeras starta i november och vara färdig under 2015. Då kommer det att finnas sammanlagt 52 nya lägenheter i det gamla hälsocentret.

 


Området Äppellunden i centrala Bollebygd kommer att bebyggas med 30 bostadsrätter.
Området Äppellunden i centrala Bollebygd kommer att bebyggas med 30 bostadsrätter.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com