« Föreg. Nästa »

Jubel på torget i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
BIF:s F12 lag spelade hem silver i Gothia Cup

Jubel på torget i Bollebygd


Christer Falk 2007-07-20


Prick klockan tre i eftermiddags tågade ett gäng glada tjejer in på torget i Bollebygd. Det var Bollebygds IF:s F12 lag som kom direkt från prisutdelningen i Gothia Cup på Nya Ullevi i Göteborg.

-Det är inte varje dag vi får vara med om att betala inträde på Ullevi för att se ett Bollebygdslag spela där. Idag var vi i alla fall många som gjorde så och det blev en upplevelse som vi kommer att ha med oss långt in i framtiden, menade kommunalrådet Peter Rosholm (s) när han hälsade F12-tjejerna välkomna hem efter en väl genomförd turnering i Göteborg.

Uppslutning
Föräldrar, syskon, far- och morföräldrar och bekanta i massor hade tidigt i morse åkt till Göteborg för att vara med och se tjejernas marsch mot finalen.

Silver
Efter åtta möten spelade Bollebygdstjejerna final mot Bele-Barkarby, men förlorade med 0-3.
-Trots förlusten - en jätteinsats och frågan är väl om något Bollebygdslag klarat en större bragd, konstaterade klubbens nya ordförande, Dragorad Vasic.

Glada föräldrar
Strax innan laget anlände samlades föräldrar och andra påhejare på torget - och det var glada föräldra, ska ni veta.

Mer om flicklagets fantastiska bragd och röster från tjejer och föräldrar läser ni mer om i nästa nummer av AnnonsMarknan som kommer den 14 augusti.

F12:orna höjer sin silverpokal i luften och jublar över sina silvermedaljer i Gothia Cup 2007
F12:orna höjer sin silverpokal i luften och jublar över sina silvermedaljer i Gothia Cup 2007


Kommunalrådet Peter Rosholm hälsar tjejerna välkomna hem till Bollebygd efter bragden i Göteborg.
Kommunalrådet Peter Rosholm hälsar tjejerna välkomna hem till Bollebygd efter bragden i Göteborg.


Glada föräldrar var det gott om på torget när tjejerna anlände från Gothia Cup i Göteborg.
Glada föräldrar var det gott om på torget när tjejerna anlände från Gothia Cup i Göteborg.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com