« Föreg. Nästa »

Nu kan företag i Bollebygd söka pengar för att utveckla innovationer


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu kan företag i Bollebygd söka pengar för att utveckla innovationer


Christer Falk 2015-05-21

Nu kan företag i Bollebygd söka så kallade innovationscheckar från Almi för att få sin uppfinning att växa på marknaden.

– Genom att ta in expertkunskap kanske man kan utveckla ännu bättre produkter och tjänster, och samtidigt få nya infallsvinklar, säger Heléne Öhrvall, innovationsansvarig på Almi Väst.


Nu är det åter möjligt att söka Vinnovas så kallade innovationscheckar. Det är Almi Väst, IUC och Coompanion som administrerar dem.

Checkarna är på 100 000 kronor styck och ska stimulera bolag att köpa in extern kunskap för att vidareutveckla produkter och tjänster. Meningen är att företagen ska kunna köpa in kunskap från bland annat högskola, universitet, forskningsinstitut som SP eller Swerea eller andra aktörer. Det kan också vara en konsultbyrå som har den kunskap som behövs.

– Det innebär att innovatören kan få möjlighet att göra en förstudie för att se om produkten eller tjänsten fungerar som det är tänkt, eller kanske fortsätta utveckla den, säger Heléne Öhrvall.

Checkarna kan också användas av bolag som exempelvis ta fram en strategi hur man vill använda sina immateriella tillgångar på ett bättre sätt.

– Det är inte bara patent och mönsterskydd som räknas till de immateriella tillgångarna. Det kan exempelvis vara att ta fram en IT-strategi. Det är också avtal, företagshemligheter och hur man ska använda ”know-how” i bolaget.

 

Fakta
Vinnova gett Almi i uppdrag att distribuera 200 så kallade Innovationscheckar på maximalt 100 000 kronor. Av dem har Almi Väst 16 checkar. De är riktade till små och medelstora företag. Företaget måste också ha varit igång en tid, omsätta minst 1,5 miljoner kronor och ha minst tre anställda.

Projektet skall ge de små och medelstora företagen, som har en vilja och förmåga att växa, en snabb och effektiv tillgång till medel. Syftet med medlen är att de, med hjälp av extern kunskap och teknik, ska kunna testa sina nya idéer och förbättra sin konkurrenskraft.


Kontakt
Helene Öhrvall, Innovationsansvarig Almi Väst,
0705-79 79 25


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com