« Föreg. Nästa »

Boy konsthall – vernissage på lördag


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Boy konsthall
– vernissage på lördag


Christer Falk 2019-01-31


Nu på lördag, 2 februari mellan 13.00-16.00,  är det vernissage på Boy konsthall i centrala Bollebydg. Konstnären den här gången är Marjan Jabinpishe.

Marjan Jabinpishe är ursprungligen från Teheran, Iran men bor och är nu verksam i Göteborg sedan sex år tillbaka. Hon har en kandidatexamen i fri konst från Azad University Of Tehran där hon bland annat studerade olika tekniker inom måleri, mosaikkonst och glasmåleri. Hon har tidigare medverkat i grupputställningar runt om i Iran, England och i Sverige.

I sina målningar utgår Marjan från sina känslor kopplade till samhället och relationen mellan människorna som befinner sig där. Färg, och då framför allt huvudfärger, används metaforiskt i Marjans målningar.

Utställningen “En annan blick över tiden” består av 10 målningar i blandad teknik, akryl och kollage. På Boy konsthall kan du nu se ett urval av dessa målningar som aldrig tidigare visats i Sverige. Marjan har undersökt sin tanke om att varje människa försöker hitta ett inre lugn och ett harmoniskt liv. Att alla människors inre är likt varandras, men att samhället gör att vi blir splittrade och därför lever olika.


Öppettider på Boy konsthall är:
Torsdag – Fredag 16.00-19.00
Lördag 12.00-16.00




Tipsa en vän     Skriv ut




Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommun



Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com