« Föreg. Nästa »

Hur gör Knivsta?


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Hur gör Knivsta?


Christer Falk 2016-10-29


Bollebygd växer mest i Sverige just nu. Tidigare år har det varit kommunen Knivsta som legat först i tillväxtligan när det gäller befolkningsutvecklingen bland landets kommuner. Därför är det intressant för både politiker och tjänstemän i Bollebygd att få ta del av ”hur gör de i Knivsta”.


I torsdags och fredags besökte därför politiker och tjänstemän från Bollebygd sina kollegor i Knivsta. Ett besök som resulterade i många nya tankar, både aha och frågetecken.
– Det är viktigt att vi lär av varandra och det här studiebesöket hoppas jag att vi har stor nytta av i vårt framtida arbete. Under besöket fick vi en bra genomgång om hur man arbetat med Knivstas snabba utveckling. Knivsta kommer att fortsätta öka i samma snabba takt som de gjort hittills. Därför är deras erfarenheter viktiga för oss, säger Anders Einarsson, kommunchef i Bollbygd.

 

Politiker och tjänstemän
När den gemensamma informationen om Knivstas utveckling var klar delade politiker och tjänstemän på sig. Politikerna ägnade tid åt sina funderingar och tjänstemännen från Bollebygd bytte erfarenheter och tankar med kollegorna i Knivsta.

 

Inbjudna
Till studiebesöket i Knivsta var politikerna i kommunstyrelsen inbjudna. Dessutom hade inbjudan gått ut till de partier som inte har någon representant i kommunstyrelsen.
Med på resan var representanter från alla partier förutom SD och FR.
De som mest ifrågasätter utvecklingen i kommunen avstod från att vara med och ta del av andras erfarenheter.

 

Mer om studiebesöket i Knivsta kan du läsa om i nästa nummer av AnnonsMarknan.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com