« Föreg. Nästa »

Stänger gym för anställda och pensionärer


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Stänger gym för anställda och pensionärer


Christer Falk 2014-04-08

Kjell Richardsson, ordförande i PRO i Bollebygds kommun och Bernt Andersson läser meddelandet om stängningen av gymmet i Bollegårdens källare.<br />–Ett märkligt beslut och varför med så kort varsel, undrar både Kjell och Bernt.

Kjell Richardsson, ordförande i PRO i Bollebygds kommun och Bernt Andersson läser meddelandet om stängningen av gymmet i Bollegårdens källare.
–Ett märkligt beslut och varför med så kort varsel, undrar både Kjell och Bernt.Utan förvarning har ledningsgruppen i Bollebygds kommun tagit beslut om att stänga sitt gym. Ett gym som varit öppet för personalen och även för kommunens pensionärer.

– Det här verkar vara ett förhastat beslut. Och frågan är om det är rätt handlagt, säger Kjell Richardsson, ordförande för PRO i kommunen.

 
Redan från 1 maj
Redan den första maj stänger gymmet som finns i Bollegårdens källare. Många är naturligtvis frågande till varför man går så snabbt fram.
I en skrivelse hänvisar kommunledningen till privata gym och en av anledningarna till att gymmet stängs är att kommunen inte ”vill snedvrida konkurrensen”. Försäkringsfrågan tas även upp som en anledning till varför man väljer att stänga.

– Märkligt. Om vi är några pensionärer som går hit tror jag inte att vi påverkar konkurrensen särskilt mycket. Antingen går man hit eller får det vara med motionen, menar Bernt Andersson.

 

AnnonsMarknan
Mer om varför kommunledningen bestämt sig för att stänga och så snabbt kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com