« Föreg. Nästa »

Hestrafors-Ulricehamn 1-1


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Hemmapremiär på Bollevi

Hestrafors-Ulricehamn 1-1


Christer Falk 2020-06-27

Viktor Hellsten gjorde 1-0 för hemmalaget Hestrafors.
Viktor Hellsten gjorde 1-0 för hemmalaget Hestrafors.

En oerhört varm fredagskväll med solen stekande över Bollevi samlades publik med solstolar utanför planen och på andra sidan vägen för att se matchen i division 3 mellan Hestrafors och Ulricehamn.

Matchen inleddes med en tyst minut för Inge Johansson som betytt mycket för klubben Hestrafors både som aktiv spelare samt ledare.


Matchen kom så igång och redan efter tre minuter fick Hestrafors en första chans som renderade en resultatlös hörna. I övrigt var inledningen av matchen smått trevande med Hestrafors som det lag som ägde bollen merparten men det blev inte farligt förrän i 19:e minuten då Hestrafors spelar sig fram till ett dubbellivet i motståndarlagets straffområde, Linus och Jonas skjuter båda från nära håll och Ulricehamns målvakt paradräddar båda skotten. Här hade det inte suttit fel med ett mål, men efter en vattenpaus och några få målchanser till som egentligen inte var riktigt när för båda lagen så blåste domaren av första halvlek. 0-0 med fördel Hestrafors.

I andra halvlek äger Hestrafors ännu mer boll och i 50:e minuten tar sig Linus fram på högerkanten och tar sig in i målområdet och avlossar ett skott som Ulricehamns målvakt återigen räddar. Sju minuter senare kommer Emil stormandes i mitten helt fri men i sista momentet snubblar han på bollen och får inte iväg ett ordentligt skott och bollen rullar retligt utanför höger stolpe. 

I 67:e minuten norpar Simon bollen och tar sig fram på högerkanten, spelar fram Jesper Andersson som driver fram bollen och slår ett inlägg som Victor skarvar in och Hestrafors leder mycket rättvist med 1-0. Både Simon och Victor hade precis bytts in i matchen vilket visade sig vara ett genialiskt byte.

Det är inte roligt att kommentera domarinsatser men tyvärr i värmen så var domarinsatsen samt linjedomarnas insatser inkonsekventa och det ledde till att det stundtals blev grinigt och gnälligt både på plan och utanför. Många diskussioner kring olika domslut och en nivå där spelarna inte kunde avgöra vad som var tillåtet eller inte. Det är tråkigt när det blir så.

Strax efter ledningsmålet har Hestrafors en bra period där vi är pigga och pressar på. Emil har ännu ett skott som går strax utanför den förbenade stolpen och det blev så illa att Ulricehamn i 90:e minuten lyckas få in bollen bakom i övrigt felfria Niklas Bryngelsson i Hestrafors mål och 1-1 var ett faktum. Det blev också slutresultatet och en känsla av västgötaklimax när Hestrafors för andra matchen i rad tappar en ledning i slutminutrarna. Det var inget rättvist resultat i en match där Hestrafors har kraftigt övervikt av bollinnehav. Det är nu viktigt att detta inte sätter sig i skallen utan att samtliga i laget utnyttjar sommaruppehållet till att njuta och hämta motivationen för den viktiga höstsäsongen. Varje match betyder så oerhört mycket.

Matchens lirare blir Emil Pettersson som sliter oerhört mycket och skapar chanser på egen hand. Trist att du inte får utdelning för ditt slit.

Roligt att se de yngre spelarna Simon och Victor kliva in i andra halvlek och ta för sig och faktiskt med sin energi höja tempot i laget. Ser fram emot mer glädjefotboll från er.

Vid tangentbordet för kvällen
Mattias Ekenberg


Emil Pettersson - matchens lirare.
Emil Pettersson - matchens lirare.


Niklas Bryngelsson i en av sina fina räddningar.
Niklas Bryngelsson i en av sina fina räddningar.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com