« Föreg. Nästa »

Frukostmöte på Flügger


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Frukostmöte på Flügger


Christer Falk 2017-10-27


När Bollebygds kommun arrangerade sitt andra frukostmöte för året var det förlagt till Flügger i Bollebygd. Ett spännande möte med Bollebygds största företag.


Tomas Grönesjö bjöd frukostgästerna på en intressant genomgång av företaget – från HP Färg till Flügger.
– Vi ska vara väldigt nöjda med att Flügger fick möjlighet att ta över HP Färg och Kemi 1994. Flügger var egentligen inte ute efter produktionen här i Bollebygd – istället var det HP-Färgs butiksnät som var anledningen till att affären blev av, berättade Tomas Grönesjö.
I och med att Flügger tog över fanns det pengar som bland annat kunde användas till att sanera gamla miljöskulder.
– Vi fick möjlighet att engagera Björn Gillberg som tog uppdraget hos oss på ett villkor. Villkoret var att vi skulle genomföra alla de åtgärder han föreslog. Så blev det, fortsätter Tomas Grönesjö.

Inte en droppe
Idag lämnar inte en droppe avloppsvatten fabriken. Ett resultat av stora investeringar för att spara miljön – och naturligtvis få bort tal om att färgtillverkningen förstör miljön.
– Vi har nog lagt ned cirka 50 miljoner i miljöförbättrande investeringar och därmed ligger i topp bland färgfabriker i landet, konstaterade Grönesjö.

Fler talare
På dagordningen denna frukost fanns även en information från kommunens planavdelning där samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med en ny Översiktsplan. Elisabeth Skogelind hann även med att gå igenom de byggplaner som det idag arbetas med på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Från Leader Sjuhärad deltog Annika Andersson som berättade om möjligheterna för företag, organisationer och föreningar att söka medel, bland annat via Bollechecken.

Politiken
Sista punkten på dagordningen, innan Tomas Grönesjö tog med sig besökarna på en rundvandring i fabriken, var kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S).
Peter Rosholm tog tillfället och informerade om det tapp som kommunen gjort i Svenskt Näringslivs kommunranking när det gäller företagsklimat.
– Vi jobbar alla för att vår kommun ska utvecklas på ett bra sätt. Där är ni företagare naturligtvis viktiga. Vi vill ha era synpunkter, även klagomål om ni har sådana. menade Peter Rosholm och fortsatte.
– Det blir ju så mycket lättare för oss att bli bättre om vi får ta del av era synpunkter och önskemål. Ni får givetvis vända er direkt till mig eller Christer Johansson. Men er kontakt direkt in i kommunen är vår näringslivschef, Ann-Marie Nilsson.

Några direkta klagomål kom inte – men några frågor fick kommunstyrelsens ordförande svara på.

Upphandlingar
Upphandlingar är en fråga som ofta kommer upp när kommunens representanter möter näringslivet.
– Vi gör vad vi kan för att göra det möjligt för lokala företag att vara med vid upphandlingar. Samtidigt måste vi hela tiden hålla oss till lagen om offentlig upphandling, menade Rosholm.

Några lokala företag
I samband med att näringslivschefen tackade Flügger för värdskapet denna frukost och deltagarna för deras intresse passade Ann-Mari Nilsson på att nämna två lokala företag som vunnit upphandlingar.
– Bodéns Bygg och Byggsive AB har vunnit ett par av våra upphandlingar. Det känns naturligtvis bra.


Tomas Grönesjö informerade från HP Färg och Kemi till Flügger.
Tomas Grönesjö informerade från HP Färg och Kemi till Flügger.


Samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med ny Översiktsplan och kommunens byggplaner.
Samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med ny Översiktsplan och kommunens byggplaner.


Annika Andersson från Leader Sjuhärad uppmanade deltagarna att fundera över möjligheter att söka stöd för nya idéer.
Annika Andersson från Leader Sjuhärad uppmanade deltagarna att fundera över möjligheter att söka stöd för nya idéer.


Peter Rosholm bjöd in företagarna.<br />– Kontakta oss när ni har synpunkter eller klagomål. Det är ju när vi känner till era tankar som vi kan bli bättre och försöka leva upp till de förbättringar ni söker.
Peter Rosholm bjöd in företagarna.
– Kontakta oss när ni har synpunkter eller klagomål. Det är ju när vi känner till era tankar som vi kan bli bättre och försöka leva upp till de förbättringar ni söker.Intressant rundvandring i fabriken.
Intressant rundvandring i fabriken.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com