« Föreg. Nästa »

Frukostmöte på Flügger


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Frukostmöte på Flügger


Christer Falk 2017-10-27


När Bollebygds kommun arrangerade sitt andra frukostmöte för året var det förlagt till Flügger i Bollebygd. Ett spännande möte med Bollebygds största företag.


Tomas Grönesjö bjöd frukostgästerna på en intressant genomgång av företaget – från HP Färg till Flügger.
– Vi ska vara väldigt nöjda med att Flügger fick möjlighet att ta över HP Färg och Kemi 1994. Flügger var egentligen inte ute efter produktionen här i Bollebygd – istället var det HP-Färgs butiksnät som var anledningen till att affären blev av, berättade Tomas Grönesjö.
I och med att Flügger tog över fanns det pengar som bland annat kunde användas till att sanera gamla miljöskulder.
– Vi fick möjlighet att engagera Björn Gillberg som tog uppdraget hos oss på ett villkor. Villkoret var att vi skulle genomföra alla de åtgärder han föreslog. Så blev det, fortsätter Tomas Grönesjö.

Inte en droppe
Idag lämnar inte en droppe avloppsvatten fabriken. Ett resultat av stora investeringar för att spara miljön – och naturligtvis få bort tal om att färgtillverkningen förstör miljön.
– Vi har nog lagt ned cirka 50 miljoner i miljöförbättrande investeringar och därmed ligger i topp bland färgfabriker i landet, konstaterade Grönesjö.

Fler talare
På dagordningen denna frukost fanns även en information från kommunens planavdelning där samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med en ny Översiktsplan. Elisabeth Skogelind hann även med att gå igenom de byggplaner som det idag arbetas med på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Från Leader Sjuhärad deltog Annika Andersson som berättade om möjligheterna för företag, organisationer och föreningar att söka medel, bland annat via Bollechecken.

Politiken
Sista punkten på dagordningen, innan Tomas Grönesjö tog med sig besökarna på en rundvandring i fabriken, var kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S).
Peter Rosholm tog tillfället och informerade om det tapp som kommunen gjort i Svenskt Näringslivs kommunranking när det gäller företagsklimat.
– Vi jobbar alla för att vår kommun ska utvecklas på ett bra sätt. Där är ni företagare naturligtvis viktiga. Vi vill ha era synpunkter, även klagomål om ni har sådana. menade Peter Rosholm och fortsatte.
– Det blir ju så mycket lättare för oss att bli bättre om vi får ta del av era synpunkter och önskemål. Ni får givetvis vända er direkt till mig eller Christer Johansson. Men er kontakt direkt in i kommunen är vår näringslivschef, Ann-Marie Nilsson.

Några direkta klagomål kom inte – men några frågor fick kommunstyrelsens ordförande svara på.

Upphandlingar
Upphandlingar är en fråga som ofta kommer upp när kommunens representanter möter näringslivet.
– Vi gör vad vi kan för att göra det möjligt för lokala företag att vara med vid upphandlingar. Samtidigt måste vi hela tiden hålla oss till lagen om offentlig upphandling, menade Rosholm.

Några lokala företag
I samband med att näringslivschefen tackade Flügger för värdskapet denna frukost och deltagarna för deras intresse passade Ann-Mari Nilsson på att nämna två lokala företag som vunnit upphandlingar.
– Bodéns Bygg och Byggsive AB har vunnit ett par av våra upphandlingar. Det känns naturligtvis bra.


Tomas Grönesjö informerade från HP Färg och Kemi till Flügger.
Tomas Grönesjö informerade från HP Färg och Kemi till Flügger.


Samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med ny Översiktsplan och kommunens byggplaner.
Samhällsplanerare Elisabeth Skogelind informerade om arbetet med ny Översiktsplan och kommunens byggplaner.


Annika Andersson från Leader Sjuhärad uppmanade deltagarna att fundera över möjligheter att söka stöd för nya idéer.
Annika Andersson från Leader Sjuhärad uppmanade deltagarna att fundera över möjligheter att söka stöd för nya idéer.


Peter Rosholm bjöd in företagarna.<br />– Kontakta oss när ni har synpunkter eller klagomål. Det är ju när vi känner till era tankar som vi kan bli bättre och försöka leva upp till de förbättringar ni söker.
Peter Rosholm bjöd in företagarna.
– Kontakta oss när ni har synpunkter eller klagomål. Det är ju när vi känner till era tankar som vi kan bli bättre och försöka leva upp till de förbättringar ni söker.Intressant rundvandring i fabriken.
Intressant rundvandring i fabriken.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com