« Föreg. Nästa »

Fullsatt när Britta Andersson bjöd på berättarförställningen Farmor och Världen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fullsatt när Britta Andersson bjöd på berättarförställningen Farmor och Världen


Christer Falk 2015-11-22

Britta Andersson framförde sin egen berättelse, Farmor och Världen.
Britta Andersson framförde sin egen berättelse, Farmor och Världen.

Det blev än en gång fullsatt i det nya Hembygdsmuseet i Bollebygds Hembygdspark. Ikväll bjöds en berättarföreställning med namnet Farmor och Världen. En berättelse om Britta Andersson egna förfäder från sent 1800-tal fram till slutet av 1970-talet. En föreställning som kändes väldigt aktuell och som i vissa stycken speglade den verklighet som vi alla just nu upplever.


Intresset för Farmor och Världen var så stort att Hembygdsföreningen valde att annonsera om bokning av plats på ett par telefonnummer.
– Tyvärr blev vi tvungna att sätta stopp vid 66 besökare. Vårt nya museum kan inte ta in fler än så, berättade Anita Andersson som till och med fått neka intresserade att komma in till kvällens föreställning.


I januari
Nu hoppas Hembygdsföreningen att det ska gå att ordna en föreställning till.
– Jag räknar med att vi ska kunna köra en repris i slutet januari redan. Då fyller vi nog vårt nya museum en gång till.


Kvällsvard - på gammalt vis
Efter föreställningen i den nya Hembygdsmuseet fick publiken ta en kort promenad till Åsenstugan där kvällsvard serverades.
Anita Andersson igen:
– Risgrynspudding, ostsmörgås och svagdricka bestod kvällsvarden av. Jag tror nog att de flesta vara nöjda med kvällen.  En fantastisk föreställning och så lite kvällsvard på det. Kan det bli så mycket bättre...


Efter föreställningen bjöds det kvällsvard i Åsenstugan.
Efter föreställningen bjöds det kvällsvard i Åsenstugan.


En förväntansfull publik.
En förväntansfull publik.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com