« Föreg. Nästa »

På lördag - Fäst i Bollebygd!


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

På lördag - Fäst i Bollebygd!


Christer Falk 2016-05-26


Nu är våren här och med den Fäst i Bollebygd. Redan klockan 10.00 börjar dagen med att Bollebygds kommun öppnar upp sin"monter" i en del av det jättestora tältet.
– Vi kommer att informera om kommunen, om de bostadsområden som håller på att byggas och naturligtvis framtidsplaner, säger Anders Einarsson, kommunchef i Bollebygds kommun och fortsätter.
–Vi kommer att bjuda intresserade på en guidad busstur runt om i Bollebygd, en tur som vi hoppas kunna göra tre eller fyra gånger på de här två timmarna vi har till vårt förfogande.

När Bollebygds kommun är klara med sin del av Fäst i Bollebygd tar Värmlandspojkarna över och därmed går den stora familjefesten igång. Efter en halvtimmes uppvärmning av Värmlandspojkarna kommer ingen mindre än Klasse Möllnberg att ta över scenen. Klasse och trollkaren Martin svarar för de yngstas underhållning.
– Under eftermiddagen kommer vi att bjuda ett blandat program och klockan 19.00 är det dags för dagens huvudartist, Andreas Johnson, informerar oss Jill Nordh som är en av arrangörerna.

Sponsorer
För att Fäst i Bollebygd ska kunna genomföras behövs sponsorer.
– Näringslivet har ställt upp bra i år också, säger Hans Björklund som är den som säljer in Fäst i Bollebygd hos näringslivet i kommunen.
– Jag tror att de allra flesta vill vara med och stödja det här arrangemanget. Ett arrangemang som vi nu kört i ett antal år och som folk förväntar sig. Så min förhoppning är att solen skiner på lördag och att det blir en riktigt härlig festdag - för de unga, för de lite äldre och för de gamla, säger Hans Björklund.

Välkomna på lördag!Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com