« Föreg. Nästa »

Centern först ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Inför valet den 19 september

Centern först ut


Christer Falk 2010-09-12

Roland Andersson
Roland Andersson

Under dagarna 13-18 september kommer de lokala partiledarna i Bollebygds kommun att få komma till tals här på www.bollebygdsnyheter.se. Först ut är Roland Andersson, Centerns partiledare här i Bollebygd. 

Jag fick en fråga från redaktören varför Bollebygdsborna skall rösta på Centerpartiet och här kommer svaret:
Vi har nya och yngre krafter som bara sprudlar av energi som tillsammans med oss mer erfarna kommunpolitiker skall föra Bollebygds Kommun framåt i en takt som är så stor att kommunen hela tiden växer på ett lagom sätt.

Där kommunens uppdrag skall vara i fas såsom barnomsorg, skola, kollektivtrafik, sophämtning, vägar och äldreomsorg. Där vi motiverar lärarna i skolan t.ex. som i Essunga så förhoppningsvis alla går ur nian med godkänt betyg för fortsatta studier. 
Skolmaten och maten på Bollegården är av hög kvalité och tillverkas av råvaror som minst uppfyller kraven för svenska bönder. 
Gång- och cykelvägar först till Brandshed (Ridklubben, Hulta Golf, Lagunen och Hestrafors IF). 
Hålla Nolåns dalgång öppen samt uppmuntra till att all värdefull åkermark brukas. 
Verka för mer bostäder i hela kommunen samt hyresrätter/bostadsrätter i alla tätorter. 
Centerpartiet har lagt ett förslag att Boverket skall göra enklare regler för ungdomsbostäder så dom har råd att hyra. 
En åldringsvård som vi med stolthet kan visa upp. 
En väl fungerande kollektivtrafik/närtrafijk i hela kommunen. Mycke parkmark i tätorterna och närområdet till tätorterna skall vara inbjudande till promenader och kojbygge såsom badplatserna också skall vara. 
Vägarna på landsbygden skall vara av hög standard med bidrag från Kommun. 
Vårt bibliotek skall hålla fortsatt hög standard och övriga kulturutbudet bör öka, bidragen till studieförbunden skall ökas.
Inom den närmaste tiden skall Musik och kulturskola startas upp, 12 nya förskoleavdelningar byggas, nytt kök och matsal på Bollebygdsskolan. 

Utvecklingsplan för Töllsjö, Detaljplaner för Olsfors/Hultafors samt Bollebygd. Utökning av industriområde vid Grönkullen. När Kök/matsal är färdigt vid Bollebygdsskkolan skall Bollebygdsskolan renoveras och rustas upp, först F 0 –6 sen 7-9. Två lekparker till skall iordningställas plus mycket mer. Vi lovar att hålla koll på ekonomin och våga ta tuffa beslut när det behövs.
För detta behöver vi en allians där CENTERPARTIET GÖR SKILLNADEN

Roland Andersson
Centerpartiet

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com