« Föreg. Nästa »

Nästan 5 timmar fullmäktigemöte i Töllsjö– och klartecken för planering av moduler för förskolan i Olsfors och Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Fullmäktigemöte i Töllsjö

Nästan 5 timmar fullmäktigemöte i Töllsjö
– och klartecken för planering av moduler för förskolan i Olsfors och Bollebygd


Christer Falk 2018-06-14

De åtta partiernas förstanamn inför kommunvalet den 9 september fick <br />posera framför AnnonsMarknans kamera. bollebygdsnyheter.se hakade på.
De åtta partiernas förstanamn inför kommunvalet den 9 september fick 
posera framför AnnonsMarknans kamera. bollebygdsnyheter.se hakade på.


Det blev ett långt möte när Bollebygds kommuns fullmäktigeförsamling höll sitt möte i Ordenshuset i Töllsjö. Nästa fem timmar inklusive kaffepaus. Och inte vilken kaffepaus som helst. Både smörgås och dagen till ära jordgubbstårta serverades av Ordenshuset. 


Kvällens dagordning innehöll 28 punkter. Punkterna 1-12 klubbades igenom i god takt. Först på punkten 13 som handlade om beslut om detaljplan för Prästgård 1:2 tog debatten fart. Sverigedemokraterna ville skjuta på beslutet i några år. Daniel Persson tycker att kommunen växer för snabbt. Både Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) menade att kommunen måste fullfölja de beslut man redan tagit. De båda menade att byggare och markägare måste kunna lita på kommunens planering. De går inte att säga stopp fem i tolv och marken är undersökt och godkänd för byggnation.

1 timme och 45 minuter
Efter en halvtimmes kaffepaus tog sig politikerna an punkten 15 och 16. Christer Johansson (M) begärde tidigt ordet och kommenterade båda punkterna som gällde klartecken för planering och införskaffande av moduler för förskolan i både Olsfors och Bollebygd.

– Vi tycker att underlaget är för dåligt att gå till beslut på. Vi föreslår en återremiss där ni som styr får göra om och göra rätt, poängterade Christer Johansson. Christer Johansson kritiserade även Daniel Persson (SD) för att han nu ställde sig bakom hyra av moduler när Daniel Persson och SD tidigare gjort allt för att stoppa och överklaga modulanskaffningen i Bollebygd (HVB-hemmet). 
Här blev debatten mycket lång. Många var talarna och kommentarerna handlade mycket om varför fullmäktigeförsamlingen måste ta beslut med kort varsel.
– Varför är det alltid så akut när vi har känt till att behovet har funnits länge. Vems fel var det? Kunde den planeringen gått igång tidigare, kunde den planeringen redan gått igång under förra mandatperioden…

Ja - till kommunstyrelsens förslag
Efter lång debatt gick man så till beslut och efter votering gick en majoritet av fullmäktigeförsamlingen på kommunstyrelsens förslag som innebar ett ja till en start av planering av moduler för förskolan i Olsfors.
Samma resultat blev det för punkten 16, klartecken för moduler för förskolan även i Bollebygd. Noteras ska att när det gäller både Olsfors och Bollebygd ville Sverigedemokraterna gå ett steg längre än majoriteten De ville planera och bygga för 6 avdelningar på respektive ort, Olsfors och Bollebygd. Förslaget från kommunstyrelsen var 4 avdelningar per ort.

Rullade på
När de båda punkterna om moduler för förskolan i Olsfors och Bollebygd var klara rullade mötet på fram till beslut om nya arvoden för kommunens förtroendevalda politiker.
– Här visar SD prov på plakatpolitik. Daniel Persson har suttit med i beredningsgruppen, i kommunstyrelsen men inte visat upp något förslag som varken beredningsgruppen eller kommunstyrelsen kunnat ta ställning till. Att komma med ett eget förslag till fullmäktige ser jag endast som just plakatpolitik, menade Peter Rosholm. Här fick SD och Daniel Persson ge sig för majoriteten som gick på kommunstyrelsens förslag.

Ingen webbsändning
Tyvärr kunde inte fullmäktigemötet direktsändas från Töllsjö. Debatten om modulerna för att klara barnomsorgen hade varit viktig att höra för –  inte minst nyinflyttade familjer med småbarn. Debatten var emellanåt väldigt intressant men på något sätt kändes Otto Andreassons kommentar rätt: ”jag har suttit och lyssnat och tror nog att 80 procent av det som sagts handlat om dåtid och bara 20 procent om framtid”. 

Detta var sista fullmäktigemötet innan valet den 9 september – det speglade självklart en del inslag i debatten.

 


Elving Johansson, fd centerpolitiker i Töllsjö fanns självklart på plats och servade<br />i Ordenshuset. Här i samtal med Peter Rosholm, Sassi Wemmer och Stefan Hederdal.
Elving Johansson, fd centerpolitiker i Töllsjö fanns självklart på plats och servade
i Ordenshuset. Här i samtal med Peter Rosholm, Sassi Wemmer och Stefan Hederdal.Fullmäktigeförsamlingen höll möte i Ordenshuset i Töllsjö.
Fullmäktigeförsamlingen höll möte i Ordenshuset i Töllsjö.


Bollebygdsambassadören Stefan Hederdal i diskussion med Sassi Wemmer och Peter Rosholm.
Bollebygdsambassadören Stefan Hederdal i diskussion med Sassi Wemmer och Peter Rosholm.


Goda smörgåsar och efter det jordgubbstårta.
Goda smörgåsar och efter det jordgubbstårta.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com