« Föreg. Nästa »

Vernissage på Boy konsthall


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Boy konsthall


Christer Falk 2017-11-21


Ikväll är det liv och rörelse i Boy konsthall i Bollebygd.  Johan Wiman heter konstnären som ställer ut några av sina tavlor och vernissagebordet är laddat med bubbel, goda karameller och chips.


Johan Wiman avslutade sina studier vid konstskolan i Umeå 2016 och bytte landsända och är numera bosatt och verksam i Malmö.
– Men jag kommer från Vänersborg, berättar Johan som numera har egen ateljé i Malmö och utställningen här i Bollebygd är hans första.
– Till sommaren har jag fler utställningar på gång – men dit är det långt än, säger Johan som själv fotodokumenterar en del under sin första vernissage.

Vänner
De första besökarna är konstnärsvänner men under kvällen tittar fler och fler Bollebygdsbor in i konsthallen. Och även en faster.
– Vi tycker det här är så himla spännande och hoppas att vi kan bryta storstadsnormen genom att visa att det går att driva konsthall även på ”landet”, säger Sara Östebro som tillsammans med systern Maja och Dennis Delwér driver Boy konsthall i centrala Bollebygd.

Fortsättning till våren
Under hösten har trion arrangerat några utställningar och för våren finns det nya planer.
– Vi tycker att vi kommit igång bra och fick tack vare Leader Sjuhärad och Bollechecken möjlighet att arrangera den här utställningen och den workshop vi haft i Bollebygdsskolan idag, säger Maja Östebro.
– Höstens arbete och arrangemang har gett oss mersmak och det känns lustfyllt att fortsätta, menar Sara och Maja fyller på.
– Vi hoppas kunna arrangera någon form av workshops under våren. Där det ska finnas möjlighet att testa, prova på olika tekniker och konstarter.

Utställning och konstråd
En av ambitionerna som konstnärstrion har är att försöka skapa ett konstråd som ska besättas av bland annat Bollebygdsbor.
– Det vore spännande om vi tillsammans kunde forma framtiden för Boy konsthall, menar Sara och Maja och visst låter det spännande.
En jurybedömd vårutställning finns också med i planerna.
– Då kommer vi att bjuda in de som ägnar sig åt någon form av konst och viktigt är att de som vill vara med hör hemma i Sjuhäradsbygden, säger Maja.

Fram till jul
Johan Wimans utställning kommer att vara öppen fredag, lördag och söndag fram till den 17 december.
– Så passa på att komma hit och se Johans konst, hälsar Sara Östebro som var mycket nöjd med tisdagskvällens vernissage.


Vernissagebordet var laddat.
Vernissagebordet var laddat.


Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.
Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.


Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.
Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com