« Föreg. Nästa »

Vernissage på Boy konsthall


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Boy konsthall


Christer Falk 2017-11-21


Ikväll är det liv och rörelse i Boy konsthall i Bollebygd.  Johan Wiman heter konstnären som ställer ut några av sina tavlor och vernissagebordet är laddat med bubbel, goda karameller och chips.


Johan Wiman avslutade sina studier vid konstskolan i Umeå 2016 och bytte landsända och är numera bosatt och verksam i Malmö.
– Men jag kommer från Vänersborg, berättar Johan som numera har egen ateljé i Malmö och utställningen här i Bollebygd är hans första.
– Till sommaren har jag fler utställningar på gång – men dit är det långt än, säger Johan som själv fotodokumenterar en del under sin första vernissage.

Vänner
De första besökarna är konstnärsvänner men under kvällen tittar fler och fler Bollebygdsbor in i konsthallen. Och även en faster.
– Vi tycker det här är så himla spännande och hoppas att vi kan bryta storstadsnormen genom att visa att det går att driva konsthall även på ”landet”, säger Sara Östebro som tillsammans med systern Maja och Dennis Delwér driver Boy konsthall i centrala Bollebygd.

Fortsättning till våren
Under hösten har trion arrangerat några utställningar och för våren finns det nya planer.
– Vi tycker att vi kommit igång bra och fick tack vare Leader Sjuhärad och Bollechecken möjlighet att arrangera den här utställningen och den workshop vi haft i Bollebygdsskolan idag, säger Maja Östebro.
– Höstens arbete och arrangemang har gett oss mersmak och det känns lustfyllt att fortsätta, menar Sara och Maja fyller på.
– Vi hoppas kunna arrangera någon form av workshops under våren. Där det ska finnas möjlighet att testa, prova på olika tekniker och konstarter.

Utställning och konstråd
En av ambitionerna som konstnärstrion har är att försöka skapa ett konstråd som ska besättas av bland annat Bollebygdsbor.
– Det vore spännande om vi tillsammans kunde forma framtiden för Boy konsthall, menar Sara och Maja och visst låter det spännande.
En jurybedömd vårutställning finns också med i planerna.
– Då kommer vi att bjuda in de som ägnar sig åt någon form av konst och viktigt är att de som vill vara med hör hemma i Sjuhäradsbygden, säger Maja.

Fram till jul
Johan Wimans utställning kommer att vara öppen fredag, lördag och söndag fram till den 17 december.
– Så passa på att komma hit och se Johans konst, hälsar Sara Östebro som var mycket nöjd med tisdagskvällens vernissage.


Vernissagebordet var laddat.
Vernissagebordet var laddat.


Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.
Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.


Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.
Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com