« Föreg. Nästa »

Vernissage på Boy konsthall


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Boy konsthall


Christer Falk 2017-11-21


Ikväll är det liv och rörelse i Boy konsthall i Bollebygd.  Johan Wiman heter konstnären som ställer ut några av sina tavlor och vernissagebordet är laddat med bubbel, goda karameller och chips.


Johan Wiman avslutade sina studier vid konstskolan i Umeå 2016 och bytte landsända och är numera bosatt och verksam i Malmö.
– Men jag kommer från Vänersborg, berättar Johan som numera har egen ateljé i Malmö och utställningen här i Bollebygd är hans första.
– Till sommaren har jag fler utställningar på gång – men dit är det långt än, säger Johan som själv fotodokumenterar en del under sin första vernissage.

Vänner
De första besökarna är konstnärsvänner men under kvällen tittar fler och fler Bollebygdsbor in i konsthallen. Och även en faster.
– Vi tycker det här är så himla spännande och hoppas att vi kan bryta storstadsnormen genom att visa att det går att driva konsthall även på ”landet”, säger Sara Östebro som tillsammans med systern Maja och Dennis Delwér driver Boy konsthall i centrala Bollebygd.

Fortsättning till våren
Under hösten har trion arrangerat några utställningar och för våren finns det nya planer.
– Vi tycker att vi kommit igång bra och fick tack vare Leader Sjuhärad och Bollechecken möjlighet att arrangera den här utställningen och den workshop vi haft i Bollebygdsskolan idag, säger Maja Östebro.
– Höstens arbete och arrangemang har gett oss mersmak och det känns lustfyllt att fortsätta, menar Sara och Maja fyller på.
– Vi hoppas kunna arrangera någon form av workshops under våren. Där det ska finnas möjlighet att testa, prova på olika tekniker och konstarter.

Utställning och konstråd
En av ambitionerna som konstnärstrion har är att försöka skapa ett konstråd som ska besättas av bland annat Bollebygdsbor.
– Det vore spännande om vi tillsammans kunde forma framtiden för Boy konsthall, menar Sara och Maja och visst låter det spännande.
En jurybedömd vårutställning finns också med i planerna.
– Då kommer vi att bjuda in de som ägnar sig åt någon form av konst och viktigt är att de som vill vara med hör hemma i Sjuhäradsbygden, säger Maja.

Fram till jul
Johan Wimans utställning kommer att vara öppen fredag, lördag och söndag fram till den 17 december.
– Så passa på att komma hit och se Johans konst, hälsar Sara Östebro som var mycket nöjd med tisdagskvällens vernissage.


Vernissagebordet var laddat.
Vernissagebordet var laddat.


Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.
Arrangörerna Sara och Maja Östebro med konstnären Johan Wiman mellan sig.


Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.
Johan Wiman (i mitten) bland konstnärsvänner.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com