« Föreg. Nästa »

Planerar för det 34:e cykelracet    


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
På nationaldagen körs Cykelracet i Bollebygd

Planerar för det 34:e cykelracet 

 

 

 


Christer Falk 2014-03-16

Fantasin sätter färg på Cykelracet i Bollebygd
Fantasin sätter färg på Cykelracet i Bollebygd

Traditionen med ett cykelrace hänger kvar i Bollebygd. Nu planerar 14 ungdomar för det 34:e cykelracet.
– Ett cykelrace som ska bli det bästa på många år, säger Hanna Eriksson när tidningen möter henne vid cykelstället i stationsområdet i Bollebygd.

Planeringsgruppen består av hela 14 ungdomar och Hanna menar att det krävs mångas medverkan för att allt ska fungera.

 Cyklar för Barncancerfonden
– För att få ett litet startkapital sätter vi in en del pengar varje månad, berättar Hanna.
Förhoppningen är naturligtvis att cykelracet ska gå ihop och ge ett överskott som ska skänkas till Barncancerfonden.


Snowstorm
I år satsar arrangörsgruppen på bra musik och har lyckats med att engagera Snowstorms – en grupp som många gillar och inte minst låten ”Sommarnatt”.
– Vi hoppas att det ska bli en solig och fin cykelracedag med efterkommande försommarnatt. Vi arrangerar på självaste nationaldagen den 6 juni, berättar Hanna Eriksson vidare.


Under mars
Affischerna är klar och någon gång under mars månad startar gruppen affischeringen inför årets Cyckelrace i Bollebygd.

Nämnas kan väl att Cykelracet var mycket populärt under 1990 och 2000-talet. Under senare år har deltagarantalet sjunkit men fjolårets drygt 100 deltagare är årets arrangör inne på att slå med råge…
– Vi har ambitioner och hoppas verkligen att lyckas, menar Hanna och berättar att årets start blir som de senare åren på Idrottsplatsområdet.


Lite längre
Årets sträcka blir något längre än för ett år sedan och festen med stort F kommer att hållas vid Bollekollen.
– Nytt för i år är att man kan välja att betala en avgift för cykelracet och festen eller bara betala för festen. Vi hoppas naturligtvis på att de allra flesta väljer hela Cykelracepaketet, hälsar Hanna Eriksson.

Vill du veta mer: Ring  Jessica Berggren på 0735-365334.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 10

 
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com