« Föreg. Nästa »

TUMMELITEN - ny barnklädersbutik i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

TUMMELITEN - ny barnklädersbutik i Bollebygd


Christer Falk 2006-08-26

Jessica och Martina Mårtensson driver Tummeliten i Bollebygd
Jessica och Martina Mårtensson driver Tummeliten i Bollebygd

I torsdags smygöppnade systrarna Jessica och Martina Mårtensson sin butik för vänner och bekanta och i fredags premiäröppnade man för allmänheten. -Första dagen var rent hysterisk, vi hann bara med att ta betalt, säger Martina när hon beskriver premiärdagen i Bollebygd.

För fem sex år sedan kom systrarna Mårtensson fram till att det vore roligt att jobba med barnkläder, kanske öppna en butik. 
-Jag var anställd åt Bollebygdsbutiken Små Möss men i arbetade i Boråsbutiken, men det var några år sedan. Det kanske är en av anledningarna till att vi intresserade oss för barnkläder. När Små Möss såldes här i Bollebygd var vi intresserade men allt stämde inte riktigt den gången.

Varför Bollebygd
-Vi vet ju att Bollebygd växer så det knakar. Barnfamiljerna blir allt fler, så vi tror helt enkelt att hit kommer kunderna. Vi vet att folk från exempelvis Rävlanda, Hindås, Hällingsjö, Töllsjö åker till Bollebygd när de handlar. Därför Bollebygd.

9 år
Jessica Mårtensson är den av systrarna som har den längsta erfarenheten av butiksarbete.
-Jag har jobbat på Intersport i Knalleland i nio år, men nu blir det barnkläder för hela slanten, säger Jessica som sedan ett och ett halvt år tillbaka bor i Bollebygd.
-Jag är på väg åt det här hållet, vi flyttar snart från Borås till Sandared, säger Martina som även hon har gedigen erfarenhet av både butiks- och säljarjobb.

Rätt utbud
-Sälja kan vi nog, nu gäller det att ”läsa av” vad kunderna vill ha och utifrån deras önskemål se till att vi har de rätta varorna, menar Martina som gärna framhåller det stöd tjejerna har i Görel Antonsson som driver Görels i Bollebygd.
-Vi har fått en massa bra svar på frågor vi haft av henne och hon har lovat att vi får fortsätta fråga när vi behöver och det känns tryggt. För även om vi har en hel del erfarenheter så är vi ändå nya här i Bollebygd och även med vår specialitet – barnkläder, säger Martina.

Lagom
På frågan om det varit mycket folk under långlördagen här i Bollebygd svarar Martina så här:
-Idag har det varit lagom med folk. Vi har hunnit med och gå runt och hjälpa till och bekanta oss med kunderna, sånt är också viktigt.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com