« Föreg. Nästa »

Bokkalas på biblioteket– när Lakritspojken gjorde entré


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bokkalas på biblioteket
– när Lakritspojken gjorde entré


Christer Falk 2017-10-15


Igår arrangerade systrarna Karolina Lindroos och Kristina Tsouknidas ett bokkalas på biblioteket i Bollebygd.
– Vi har tillsamman gett ut boken Lakritspojken som presenterades på bokmässan i Göteborg för ett par veckor sedan. Nu kändes det bra att få visa upp boken här i Bollebygd, säger Kristina Tsouknidas som är Bollebygdsbo sedan ett år tillbaka. Systern Karolina bor i Forsheda i Småland.


Idén till boken föddes redan för åtta år sedan och det är Karolina Lindroos som svarar för texten och Kristina för illustrationer.
– Processen från idé till färdig bok har som sagt tagit hela åtta år men manus för en fortsättning finns redan klar, berättar Kristina vidare.

Vill bygga en båt
Boken om Lakritspojken handlar om pojken som drömmer om att bygga en båt. Han fascination för lakrits och godis leder honom på rätt väg. Men han klarar inte jobbet själv utan behöver ta hjälp av vän…

Work shop
I samband med presentationen av Lakritspojken bjöds de unga besökarna på högläsning ur boken men även en works shop där de själva fick hjälp med att författa och illustrera sin egen bok.
– Vi delade in vår work shop i två delar. En skriv del som Karolina höll i. Karolin är svensklärare till vardags och en illustrationsdel som jag svarade för, säger Kristina.

Med sig hem
Genom att digitalisera barnens egna små berättelser kunde de få med sig en ”tryckt” version av sina egen berättelser med både text och illustrationer hem.
– Det kom faktiskt många fler än vi vågat hoppats på. Både högläsningen ur boken och de två delarna i vår work shop gick verkligen hem. Jätteroligt, avslutar Kristina Tsouknidas.
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com