« Föreg. Nästa »

Bokkalas på biblioteket– när Lakritspojken gjorde entré


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bokkalas på biblioteket
– när Lakritspojken gjorde entré


Christer Falk 2017-10-15


Igår arrangerade systrarna Karolina Lindroos och Kristina Tsouknidas ett bokkalas på biblioteket i Bollebygd.
– Vi har tillsamman gett ut boken Lakritspojken som presenterades på bokmässan i Göteborg för ett par veckor sedan. Nu kändes det bra att få visa upp boken här i Bollebygd, säger Kristina Tsouknidas som är Bollebygdsbo sedan ett år tillbaka. Systern Karolina bor i Forsheda i Småland.


Idén till boken föddes redan för åtta år sedan och det är Karolina Lindroos som svarar för texten och Kristina för illustrationer.
– Processen från idé till färdig bok har som sagt tagit hela åtta år men manus för en fortsättning finns redan klar, berättar Kristina vidare.

Vill bygga en båt
Boken om Lakritspojken handlar om pojken som drömmer om att bygga en båt. Han fascination för lakrits och godis leder honom på rätt väg. Men han klarar inte jobbet själv utan behöver ta hjälp av vän…

Work shop
I samband med presentationen av Lakritspojken bjöds de unga besökarna på högläsning ur boken men även en works shop där de själva fick hjälp med att författa och illustrera sin egen bok.
– Vi delade in vår work shop i två delar. En skriv del som Karolina höll i. Karolin är svensklärare till vardags och en illustrationsdel som jag svarade för, säger Kristina.

Med sig hem
Genom att digitalisera barnens egna små berättelser kunde de få med sig en ”tryckt” version av sina egen berättelser med både text och illustrationer hem.
– Det kom faktiskt många fler än vi vågat hoppats på. Både högläsningen ur boken och de två delarna i vår work shop gick verkligen hem. Jätteroligt, avslutar Kristina Tsouknidas.
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com