« Föreg. Nästa »

Uppskattad äldredag i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Uppskattad äldredag i Bollebygd


Christer Falk 2018-10-02

Artur Eriksson svarade för den musikaliska underhållningen.
Artur Eriksson svarade för den musikaliska underhållningen.

För andra året i rad arrangerades en äldredag på Bollegården i Bollebygd.
– Vi har haft cirka 250 personer här idag och det känns som arrangemanget har varit uppskattat, säger Anette Eriksson, trygghetsvärd hos Bollebygds kommun.


Syftet, tanken med äldredagen är att ge kommunens äldre möjlighet att på ett enkelt sätt ställa frågor som känns viktiga idag och även för framtiden.
– Därför har vi samlat 14 utställare som radat upp sig i samlingssalen på Bollegården, säger Anette och räknar upp utställarna som är: Röda korset, Svenska Kyrkan, PRO, SPF, Hörselverksamheten, Fissa & Feja, Rehab och Folktandvården från Västra Götalandsregionen, Sparbanken Sjuhärad, Apoteket, Bollegårdens Restaurang, Volontärverksamheten, Överförmyndaren och Fastighetsbyrån i Bollebygd.
– Jag tror att det är många som uppskattar att kunna träffa många utställare på en och samma dag. Vi har även hört att det känns bra att kunna ställa de här frågorna på en form av neutral mark, fortsätter Anette. 

Träffas
Hela äldredagen är även en dag då många får möjlighet att träffas, talas vid en stund, smaka på något gott från Restaurangen på Bollegården eller bara gå runt och lyssna till vad utställarna har att erbjuda.

Även nästa år
När vi ställer frågan om en fortsättning nästa år till arrangören låter svaret så här.
– Som jag känner det nu så vill jag absolut arrangera en äldredag även nästa år. Det är många som visat uppskattning och det tar vi naturligtvis till oss, säger trygghetsvärden Anette Eriksson.

 

 

 

 

 


Bollegårdens Restaurang bjöd på goda snittar.
Bollegårdens Restaurang bjöd på goda snittar.


Jessica Johansson från Fissa & Feja.
Jessica Johansson från Fissa & Feja.


Sture Arekvist i samtal med prästerna Linnéa Norberg och <br />Anders Jernbratt.
Sture Arekvist i samtal med prästerna Linnéa Norberg och 
Anders Jernbratt.Sigge Bodén värvade medlemmar till PRO.
Sigge Bodén värvade medlemmar till PRO.


Birgitta Alfredsson värvade medlemmar till SPF.
Birgitta Alfredsson värvade medlemmar till SPF.


Ann-Marie Nilsson är överförmyndare i kommunen<br />informerade.
Ann-Marie Nilsson är överförmyndare i kommunen
informerade.Fastighetsbyrån i Bollebygd och Sparbanken Sjuhärad samsades i en monter.<br />Fr.v. Ville Wallmark, Frida Celind, Fastighetsbyrån i Bollebygd och Katarina Rosenborg<br />och Elenora Nici Berisha från Sparbanken Sjuhärad.
Fastighetsbyrån i Bollebygd och Sparbanken Sjuhärad samsades i en monter.
Fr.v. Ville Wallmark, Frida Celind, Fastighetsbyrån i Bollebygd och Katarina Rosenborg
och Elenora Nici Berisha från Sparbanken Sjuhärad.Hörselverksamheten hade ett par representanter på äldredagen.
Hörselverksamheten hade ett par representanter på äldredagen.


Apoteket, rehab och folktandvården på plats.
Apoteket, rehab och folktandvården på plats.


Trygghetsvärden Anette Eriksson var mer än nöjd <br />med äldredagen på Bollegården.
Trygghetsvärden Anette Eriksson var mer än nöjd
med äldredagen på Bollegården.Röda Korset på plats.
Röda Korset på plats.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd