« Föreg. Nästa »

Personer från Bollebygd med hållbar idé kan vinna pengar av Almi.


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Personer från Bollebygd med hållbar idé kan vinna pengar av Almi.


Christer Falk 2016-01-08

Almi Väst letar efter både privatpersoner och företag i Bollebygd som sitter inne med hållbara idéer. Spännande idéer som kan bli framtida hållbara tjänster och produkter. Tävlingen ”Pitcha din hållbara idé” kommer att bli som en Idoluttagning framför en jury. Dessutom utlyses en extra tävlingskategori där idéer som kan lösa samhällsutmaningen integration gör upp.


Den 27 januari är hållbara idéer från hela Västra Götaland välkomna att tävla på Ekocentrum i Göteborg. Almi Väst vill ha anmälningarna senast 17 januari.
– Här får man möjlighet pitcha sin bästa hållbara idé för vår jury och vinna pengar till att utveckla den, säger Marie Olsson, innovationsrådgivare på Almi Väst och tävlingsledare.

 

Extra tävling

Dagen till ära genomförs en extra tävlingskategori där Almi Väst söker idéer som löser en samhällsutmaning. Denna gång fokuserar vi på idéer som löser samhällsutmaningen: integration.
– Vi letar efter både produkter, tjänster, processer och metoder som kan möta den mycket viktiga samhällsutmaningen som integration innebär, säger Marie Olsson.

 

Fakta om tävlingen
- En jury kommer att gå igenom samtliga bidrag. Därefter plockas de idéer ut som få pitcha på tävlingsdagen.

- Juryn tittar på idéns nyhetsgrad, hur den tillfredsställer ett behov på marknaden och ger ökad kundnytta samt dess kommersiella möjligheter på lång sikt.

- Juryn består av rådgivare inom Almi Företagspartner, Ekocentrum, GU Ventures som dagligen har erfarenhet av att hitta och stötta framtida affärsidéer.

- Vinnaren får 15 000 kronor, andrapristagaren vinner 8 000 kronor medan tredjepristagaren får 5 000 kronor.

- I extratävlingen får en vinnare 5 000 kronor till sin idé och coachning, till ett värde av 3 000 kronor, från GU Ventures

- Mer info: http://www.almi.se/Vast/Aktuellt/Pitcha-din-ide1/


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com