« Föreg. Nästa »

Investeringar för 90 miljoner snart klara


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Investeringar för 90 miljoner snart klara


Christer Falk 2012-05-12

Nya förskolan på Erikstorp
Nya förskolan på Erikstorp

– Kommunens första LSS-boende klart för inflyttning.

– Mat- och samlingslokalen i skolområdet i Bollebygd färdigt till skolstarten i höst.

– Ny förskola finns i samma byggnad som kommer att ersätta den förskoleverksamhet som drevs i ”vita villan” tidigare.

– Förskolan på Erikstorp blir klar för inflyttning i augusti månad.


Det här är fyra stora investeringar som blir färdiga i Bollebygds kommun. Sammantaget är det en investering som kommer att landa kring 90 miljoner kronor.

– Det här är naturligtvis tuffa men ofrånkomliga investeringar för en liten kommun. Investeringar vi måste göra för att hänga med, säger Christer Johansson (M).


12 nya förskoleavdelningar

Christer Johansson påpekar att 12 nya förskoleavdelningar snart är inflyttningsklara.

– Människor som söker ny bostadsort väljer säkert efter hur tryggt barnen kan växa upp och då är det här med förskolan viktigt. Tillkomsten av de här nya lokalerna är en konsekvens av att Bollebygd är en omtyckt ort att bo i.

 

Nästa år – skolan

Nästa stora satsning när det gäller kommunalt byggande i Bollebygd handlar om skollokalerna där idag F6 får sin undervisning.

– Jag hoppas att vi under 2013 kan komma igång med arbetet att bygga nytt och renovera vid Bollebygdsskolan. Meningen är att vi ska riva den skolbyggnad som F6 idag håller till i. En ny skolbyggnad ska byggas för deras del och den beräknas till en kostnad av cirka 50 miljoner, informerar Christer Johansson.

När det nybygget är klart går arbete vidare med en renovering och ombyggnad av högstadieskolan.

– Även här räknar vi med en satsning på cirka 50 miljoner. När själva skolan är renoverad och ombyggd ska vi ta oss an utomhusytorna i hela skolområdet. Vi vet att det är eftersatt men ska åtgärda inom de närmaste åren, fortsätter Christer Johansson.

 

Bostadsbyggande

När vi ändå är i farten tar Christer Johansson gärna upp bostadsbyggandet som det just nu håller en hög aktivitet.

– Inte mindre än 104 hyresrätter blir under 2012 inflyttningsklara. En mycket bra siffra som kommer att innebära att ett antal villor blir lediga och bidrar till att barnfamiljer flyttar till Bollebygd. Och det är bra.


Nya samlingssalen, matsalen vid Bollebygdsskolan.
Nya samlingssalen, matsalen vid Bollebygdsskolan.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com