« Föreg. Nästa »

Dela med dig av sommarens lyckorus…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Dela med dig av sommarens lyckorus…


Christer Falk 2010-07-13


Samtidigt som vi befinner oss mitt i ”den sköna sommaren” finns det kanske ändå anledning att försöka dela med sig till dem som inte har det så bra. Det är en tanke som Lioniten och generalen för insamlingen Världens Barn i Bollebygd, Anders Olsson ständigt lever med. Anders gör så gott han kan för att vi på olika sätt ska vara med och bidra till insamlingen Världens Barn.

Därför har Anders varit i kontakt med Swedbank som ingår i organisationen ”Koopertion Utan Gränser” och de kommer att jobba för Världens Barn de närmaste fyra åren.
–Efter kontakt med banken här i Bollebygd har ledningen erbjudit sig att lämna ut insamlingsbössor och annonserar även inne i banklokalen om bra sätt att stödja insamlingen, säger Anders Olsson som redan under ”Fäst i Bollebygd” dagen fanns på plats med information om Världens Barn.
–Det kanske kan tyckas tjatigt men tittar man lite närmare på hur väldigt många barn i världen har det så vill i alla fall jag försöka hjälpa till, fortsätter Anders och självklart är det lätt att hålla med honom.

Välkomna
På Swedbank i Bollebygd är man överens med Anders Olsson och nu rustade för att kunna dela ut insamlingsbössor för de som vill hjälpa till att samla in några kronor,
–Vi hjälper gärna till och ni som vill skänka lite extra kan komma in till oss så hjälper vi till. Vi har som sagt även insamlingsbössor som vi lånar ut, säger Anders Bjärsvik, chef för Swedbank Sjuhärads kontor i Bollebygd.

Anders Bjärsvik, chef för Swedbank Sjuhärads kontor i Bollebygd tar gärna emot bidrag till Världens Barn.
Anders Bjärsvik, chef för Swedbank Sjuhärads kontor i Bollebygd tar gärna emot bidrag till Världens Barn.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com