« Föreg. Nästa »

Skapar trygghet…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Skapar trygghet…


Christer Falk 2018-10-09


För en vecka sedan, onsdagen den 3 oktober, var det premiär för en Singel Respons i Bollebygds kommun. Ett utryckningsfordon som bemannas av en ambulanssjuksköterska.  Och som är stationerad i Bollebygd vardagar mellan 10.00-22.00 och helger några färre timmar per dag.


Ambitionen från Västra Götalandsregionen är att nå 90 procent av alla patienter i den så kallade Prio 1 gruppen inom 20 minuter. Ett mål som nås med den service som Singel Responsen innebär.
– Vi kommer att rycka ut på de larm som även går till ambulansen i Borås. Men vi kommer att vara första på plats och göra insatser till ambulansen anländer och tar över, berättar Ulf Sundqvist som är en av de ambulansskjutsköterskor som bemannar utryckningsfordonet.

Utrustning – som en ambulans
Utryckningsbilen som är stationerad hos Räddningstjänsten i Bollebygd har samma utrustning som en ambulans har.
– Det som skiljer oss åt är att vi har ingen bårplats och transporterar inte patienter, berättar Ulf Sundqvist vidare och tillägger.
– När ambulansen tar över och transporterar patienten till lasarettet finns vi kvar i kommunen och står redo för nästa uppdrag.

Testat
Singel Responsen har testats i Svenljunga och Tranemo och har nu blivit en ordinarie verksamhet inom ambulanssjukvården.
– Därför har vi fått en här i Bollebygd och det känns väldigt bra, fortsätter Ulf Sundqvist som själv är uppvuxen i Bollebygd och har arbetat som ambulanssjuksköterska sedan 2006.
– Jag gjorde ett uppehåll mellan mars 2015 till mars 2016 då jag arbetade på Bollegården här i Bollebygd.
Nu är Ulf tillbaka inom ambulanssjukvården som teamledare för de sex personerna som ska bemanna bilen här i Bollebygd.

Samarbetar
När utryckningsbilen inte är på akuta uppdrag kommer Ulf och hans kollegor att på olika sätt delta i vårdarbetet både hos äldreomsorgen och vid Närhälsan i Bollebygd.
– Vi kommer att arbeta upp ett samarbete som ska komma så många som möjligt till del. Ibland kan vi exempelvis bara var ett bollplank åt kommunens sjuksköterskor, säger Ulf Sundqvist som ser fram emot att vara med och göra livet tryggare i Bollebygds kommun.

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com