« Föreg. Nästa »

Skapar trygghet…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Skapar trygghet…


Christer Falk 2018-10-09


För en vecka sedan, onsdagen den 3 oktober, var det premiär för en Singel Respons i Bollebygds kommun. Ett utryckningsfordon som bemannas av en ambulanssjuksköterska.  Och som är stationerad i Bollebygd vardagar mellan 10.00-22.00 och helger några färre timmar per dag.


Ambitionen från Västra Götalandsregionen är att nå 90 procent av alla patienter i den så kallade Prio 1 gruppen inom 20 minuter. Ett mål som nås med den service som Singel Responsen innebär.
– Vi kommer att rycka ut på de larm som även går till ambulansen i Borås. Men vi kommer att vara första på plats och göra insatser till ambulansen anländer och tar över, berättar Ulf Sundqvist som är en av de ambulansskjutsköterskor som bemannar utryckningsfordonet.

Utrustning – som en ambulans
Utryckningsbilen som är stationerad hos Räddningstjänsten i Bollebygd har samma utrustning som en ambulans har.
– Det som skiljer oss åt är att vi har ingen bårplats och transporterar inte patienter, berättar Ulf Sundqvist vidare och tillägger.
– När ambulansen tar över och transporterar patienten till lasarettet finns vi kvar i kommunen och står redo för nästa uppdrag.

Testat
Singel Responsen har testats i Svenljunga och Tranemo och har nu blivit en ordinarie verksamhet inom ambulanssjukvården.
– Därför har vi fått en här i Bollebygd och det känns väldigt bra, fortsätter Ulf Sundqvist som själv är uppvuxen i Bollebygd och har arbetat som ambulanssjuksköterska sedan 2006.
– Jag gjorde ett uppehåll mellan mars 2015 till mars 2016 då jag arbetade på Bollegården här i Bollebygd.
Nu är Ulf tillbaka inom ambulanssjukvården som teamledare för de sex personerna som ska bemanna bilen här i Bollebygd.

Samarbetar
När utryckningsbilen inte är på akuta uppdrag kommer Ulf och hans kollegor att på olika sätt delta i vårdarbetet både hos äldreomsorgen och vid Närhälsan i Bollebygd.
– Vi kommer att arbeta upp ett samarbete som ska komma så många som möjligt till del. Ibland kan vi exempelvis bara var ett bollplank åt kommunens sjuksköterskor, säger Ulf Sundqvist som ser fram emot att vara med och göra livet tryggare i Bollebygds kommun.

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com