« Föreg. Nästa »

Bygger till och nyanställer 20


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bygger till och nyanställer 20


Christer Falk 2006-09-11


För sjunde gången sedan 1985 bygger Hammar Maskin AB till sin fastighet på Råssa i Bollebygd. För nästan på dagen ett år togs första spadtaget för den sjätte utbyggnaden, så det ena tillbygget avlöser det andra…

-Vi ökar vår produktion och bygger idag till för att klara renovering och uppfräschning av inbytta Hammarliftar, säger produktionstekniker Magnus Jönsson som höll i den förra utbyggnaden och som även den här gången finns med i det jobbet.

2400 kvadrat
Det sjunde tillbygget blir det största hittills.
-Drygt 2400 kvadrat bygger vi till vid den östra delen av den befintliga fastigheten. Det innebär att vi förlänger hela byggnaden 60 meter. Så nu är hela fastigheten 240 meter lång och omfattar cirka 10.000 kvadratmeter, berättar Magnus vidare.

Klart i Australien
I november åker företagets grundare och ägare. Bengt-Olof Hammar till Australien för att inviga företagets nybygge där.
-Vi har investerat 15 miljoner i byggnader och inredning. Något som stärker vår position i den delen av världen, säger Bengt-Olof Hammar som idag kan berätta att hans företag omsatte cirka 220 miljoner kronor under förra budgetåret och kommer att öka under innevarande år.

20 nya
Idag arbetar drygt 100 personer i lokalerna på Råssa men man ska bli ännu fler.
-Vi ska öka med 20 personer. Fem är redan anställda och jag ser hela ökningen som en nettoökning av personalstyrkan. De flesta nyanställningarna gäller produktionspersonal men några konstruktörer finns med bland de 20 nya.

70 meter
När tidningen tillsammans med Bengt-Olof Hammar och Magnus Jönsson ser ut över det markarbete som är igång inför tillbygget kommer frågan:
Har ni möjlighet att expandera ännu mer här?
-Vi har sjuttio meter kvar att bygga på längden, men därefter finns möjligheter att även växa på bredden in mot Sörån, säger Bengt-Olof Hammar och vänder in mot fabriken och ännu något att ta tag i.

Företagets grundare och ägare Bengt-Olof Hammar och produktionstekniker Magnus Jönsson studerar en av ritningarna till ny- och tillbygget.
Företagets grundare och ägare Bengt-Olof Hammar och produktionstekniker Magnus Jönsson studerar en av ritningarna till ny- och tillbygget.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com