« Föreg. Nästa »

Lyckad premiär i Bollekollen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lyckad premiär i Bollekollen


Christer Falk 2015-02-09

Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.
Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.

Igår kväll öppnade de sju entusiasterna och Bollebygdsambassadörerna Bollekollen. Parkeringsplatsen fylldes och ett hundratal åkare köpte sitt första liftkort i den nyöppnade backen.

Mellan 18 och 21 hölls backen öppen. Förutom de hundra som köpte liftkort för kvällen fanns ett antal åkare med nyinköpta årskort i backen.
– Vi är naturligtvis mycket nöjda med den här premiären och nu ser vi fram emot en riktigt trevlig sportlovsvecka här i Bollekollen.


Många intresserade

Nu var det inte bara skidåkare som tagit sig till Bollekollen denna premiärkväll. Många var de som utan skidor besökte backen för att var med någon timme under premiärkvällen.
– De som inte åkte skidor fikade i vårt kafé eller värmde sig vid våra eldar. Bara det en rolig del i premiären, menar Nicklas Thorsson som sålde liftkort denna under premiärkvällen.


Fantastiskt

En av åkarna i backen var Calle Pålsson, Bollebygdsbo och en av många som nu fick återuppliva barn- och ungdomsminnen.
– En fantastisk känsla. Underlaget är riktigt bra. Nu är det bara att hoppas på att vädret står sig och att dagens ungdomar i Bollebygd får möjlighet att ta vara på sportlovet här i Bollekollen, säger Calle efter ett antal lyckade åk.


Liften besiktigad och klar

Efter många timmars arbete är nu liften i Bollekollen i gott trim.
– Här har vi lagt ned en hel del timmar men nu är allt på plats. Liften är besiktigad och godkänd för användning. Det känns riktigt bra, säger Thord Pettersson som tillsammans med Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Öppet

Idag, måndag håller backe uppen mellan 12.00-17.00 och från 18.00-20.00. Förhoppningen är att de här tiderna ska hållas under hela sportlovsveckan.
Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.
Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.


Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.
Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com