« Föreg. Nästa »

Lyckad premiär i Bollekollen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lyckad premiär i Bollekollen


Christer Falk 2015-02-09

Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.
Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.

Igår kväll öppnade de sju entusiasterna och Bollebygdsambassadörerna Bollekollen. Parkeringsplatsen fylldes och ett hundratal åkare köpte sitt första liftkort i den nyöppnade backen.

Mellan 18 och 21 hölls backen öppen. Förutom de hundra som köpte liftkort för kvällen fanns ett antal åkare med nyinköpta årskort i backen.
– Vi är naturligtvis mycket nöjda med den här premiären och nu ser vi fram emot en riktigt trevlig sportlovsvecka här i Bollekollen.


Många intresserade

Nu var det inte bara skidåkare som tagit sig till Bollekollen denna premiärkväll. Många var de som utan skidor besökte backen för att var med någon timme under premiärkvällen.
– De som inte åkte skidor fikade i vårt kafé eller värmde sig vid våra eldar. Bara det en rolig del i premiären, menar Nicklas Thorsson som sålde liftkort denna under premiärkvällen.


Fantastiskt

En av åkarna i backen var Calle Pålsson, Bollebygdsbo och en av många som nu fick återuppliva barn- och ungdomsminnen.
– En fantastisk känsla. Underlaget är riktigt bra. Nu är det bara att hoppas på att vädret står sig och att dagens ungdomar i Bollebygd får möjlighet att ta vara på sportlovet här i Bollekollen, säger Calle efter ett antal lyckade åk.


Liften besiktigad och klar

Efter många timmars arbete är nu liften i Bollekollen i gott trim.
– Här har vi lagt ned en hel del timmar men nu är allt på plats. Liften är besiktigad och godkänd för användning. Det känns riktigt bra, säger Thord Pettersson som tillsammans med Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Öppet

Idag, måndag håller backe uppen mellan 12.00-17.00 och från 18.00-20.00. Förhoppningen är att de här tiderna ska hållas under hela sportlovsveckan.
Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.
Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.


Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.
Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com