« Föreg. Nästa »

Lyckad premiär i Bollekollen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lyckad premiär i Bollekollen


Christer Falk 2015-02-09

Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.
Bollekollen bjöd upp till skidåkning på bästa underlag.

Igår kväll öppnade de sju entusiasterna och Bollebygdsambassadörerna Bollekollen. Parkeringsplatsen fylldes och ett hundratal åkare köpte sitt första liftkort i den nyöppnade backen.

Mellan 18 och 21 hölls backen öppen. Förutom de hundra som köpte liftkort för kvällen fanns ett antal åkare med nyinköpta årskort i backen.
– Vi är naturligtvis mycket nöjda med den här premiären och nu ser vi fram emot en riktigt trevlig sportlovsvecka här i Bollekollen.


Många intresserade

Nu var det inte bara skidåkare som tagit sig till Bollekollen denna premiärkväll. Många var de som utan skidor besökte backen för att var med någon timme under premiärkvällen.
– De som inte åkte skidor fikade i vårt kafé eller värmde sig vid våra eldar. Bara det en rolig del i premiären, menar Nicklas Thorsson som sålde liftkort denna under premiärkvällen.


Fantastiskt

En av åkarna i backen var Calle Pålsson, Bollebygdsbo och en av många som nu fick återuppliva barn- och ungdomsminnen.
– En fantastisk känsla. Underlaget är riktigt bra. Nu är det bara att hoppas på att vädret står sig och att dagens ungdomar i Bollebygd får möjlighet att ta vara på sportlovet här i Bollekollen, säger Calle efter ett antal lyckade åk.


Liften besiktigad och klar

Efter många timmars arbete är nu liften i Bollekollen i gott trim.
– Här har vi lagt ned en hel del timmar men nu är allt på plats. Liften är besiktigad och godkänd för användning. Det känns riktigt bra, säger Thord Pettersson som tillsammans med Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Öppet

Idag, måndag håller backe uppen mellan 12.00-17.00 och från 18.00-20.00. Förhoppningen är att de här tiderna ska hållas under hela sportlovsveckan.




Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.
Calle Pålsson är mycket nöjd med kvällen åk i Bollekollen och hoppas nu att dagens Bollebygdsungdomar tar vara på tillfället till skidåkning i backen.


Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.
Thord Pettersson och Christoffer Lundell såg till att kvällens åkare kom upp till toppen av backen.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com